ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κανονικά από σήμερα τα δρομολόγια μετρό προς το αεροδρόμιο

1 min read

Με τη διαβεβαίωση ότι κύριο μέλημά τους είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και η παροχή υψηλού επιπέδου συγκοινωνιακών υπηρεσιών, ανακοίνωσαν οι ΣΤΑΣΥ την επαναφορά από σήμερα των δρομολογίων της γραμμής 3 του μετρό στο παλαιό καθεστώς. Ταυτόχρονα, η εταιρεία επιχειρεί να κρατήσει τα προσχήματα ως προς τη «διαμάχη» που προέκυψε με το υπουργείο Υποδομών, με αφορμή τα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο.

Από την 1η Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν οι ΣΤΑΣΥ, για λόγους εξορθολογισμού των δρομολογίων του κορμού της γραμμής 3 του μετρό, διακόπτεται το ενιαίο δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Οι ΣΤΑΣΥ ήθελαν να περιορίσουν τυχόν καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο κύριο δίκτυο της γραμμής 3, περιορίζοντας το συγκοινωνιακό έργο έως το αεροδρόμιο. Ετσι, από 1ης Νοεμβρίου οι επιβάτες μπορούσαν να κινηθούν από την «Αγία Μαρίνα» έως τη «Δουκ. Πλακεντίας», όπου έπρεπε να επιβιβαστούν σε άλλους συρμούς, από διαφορετικές αποβάθρες, για να συνεχίσουν τη διαδρομή έως το αεροδρόμιο. Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις από τους επιβάτες, οι οποίοι καλούνταν με τις αποσκευές τους να ανέβουν και να ξανακατέβουν από τη μία αποβάθρα στην άλλη. Η προσπάθεια όμως να λυθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στον κύριο κορμό των δρομολογίων, προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα σε όσους μετακινούνται από και προς το «Αεροδρόμιο».

Η αναδιάρθρωση των δρομολογίων της γραμμής 3 και η διακοπή της ενιαίας διαδρομής μέχρι το αεροδρόμιο αποφασίστηκαν «για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων και με στόχο των εξορθολογισμό των δρομολογίων», είχε τονίσει προ ημερών ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, ο οποίος υποστήριζε ότι θα οδηγήσει σε «πύκνωση της διέλευσης των συρμών στο κυρίως δίκτυο, χωρίς αυτό βέβαια να δημιουργεί προβλήματα στη μετακίνηση των επιβατών που θέλουν να πάνε στο αεροδρόμιο».

Την περασμένη Δευτέρα με εσωτερικό έγγραφο το υπουργείο Υποδομών, διά στόματος του γενικού γραμματέα Μεταφορών Θ. Βούρδα, επέρριψε ευθύνες στις ΣΤΑΣΥ για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζητώντας την επαναφορά των δρομολογίων στο πρότερο καθεστώς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο παρεμβαίνει στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό των φορέων. Αντίστοιχο αλαλούμ είχε προκληθεί και πριν από ένα χρόνο περίπου όταν ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε την έναρξη πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, χωρίς ωστόσο να συνυπολογίσει τον βαθμό (αν)ετοιμότητας του ΟΑΣΑ, γεγονός που οδήγησε σε τεράστια ταλαιπωρία των επιβατών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.