ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Απόφαση – ανάσα» για ζευγάρι δανειοληπτών από τα Χανιά

1 min read

Προστασία από τα καταδιωκτικά μέτρα των τραπεζών σε βάρος δανειοληπτών πρόσφερε το Ειρηνοδικείο Χανίων με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε υπέρ τους συζητώντας τη σχετική αίτηση που είχαν υποβάλει.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, πρόκειται για ένα ζευγάρι οφειλετών και τη μητέρα του ενός εκ των δύο συζύγων, όλοι τους κάτοικοι του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, οι οποίοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με συνολικό χρέος 276.958 ευρώ σε εννέα τραπεζικά δάνεια, στο δημόσιο και τον ΕΦΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά και τη μητέρα της συζύγου η οποία λαμβάνει σύνταξη χηρείας. Ο άνδρας της οικογένειας ασχολείται με τη γεωργία σε ενοικιαζόμενα κτήματα, ενώ οι δύο γυναίκες δεν εργάζονται. Τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι μια κατοικία και αγροτεμάχια, ενώ δεν υπάρχει οικονομική επάρκεια διαβίωσης.

Με την προσωρινή διαταγή του το Ειρηνοδικείο Χανίων:

  • Δέχθηκε το αίτημα των δανειοληπτών χορηγώντας τους προσωρινή διαταγή
  • Απαγόρευσε στους πιστωτές προσωρινώς και μέχρι την έκδοση Οριστικής απόφασης, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης  κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους  μέχρι την συζήτηση της κυρίας αίτησης και για τους τρεις.
  •  Όρισε  μηνιαίες καταβολές δόσεων ύψους 100 ευρώ  και για τους δύο συζύγους  στο σύνολο των οφειλών,  κατ άρθρο 8  παρ.5 του ν.3869/2010, μέχρι το χρόνο επανασυζήτησης  της αίτησης τους
  • Όρισε για τη μητέρα της συζύγου μηνιαία καταβολή δόσεων 50 ευρώ, καθώς συμμετείχε στη δανειοδότηση του ζεύγους ως εγγυήτρια σε στεγαστικό δάνειο ύψους 92.664,89 ευρώ.
  • Όρισε την επανασυζήτηση της Προσωρινής Διαταγής στις 9-12-2019, ώστε να επανεκτιμηθεί η οικονομική τους κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια ανακοίνωση η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει ότι η προστασία της κύριας κατοικίας με βάσει την υφιστάμενη νομοθεσία ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.