ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καμμένος: “Χακί τράπεζα” για τα “κόκκινα δάνεια” του προσωπικού των ΕΔ

1 min read

“Χακί τράπεζα” θα εξαγοράσει τα “κόκκινα” δάνεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Την πρωτοβουλία αυτή θα αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ θα υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση στις συστημικές τράπεζες. Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για το 2018 που ανακηρύχτηκε Έτος Μέριμνας Προσωπικού. 

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Καμμένος έχει ξεκινήσει η σχετική προετοιμασία με την καταγραφή των δεδομένων για τα δανειακά προϊόντα που έχουν λάβει τα στελέχη και το προσωπικό από όλα τα επιτελεία. “Ηδη έχουμε ζητήσει μεσω των επιτελείων να καταθέσει το προσωπικο τα στεγαστικά δάνεια τα οποία του έχουν χορηγηθεί απο τις τράπεζες.” και διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και ορισμένα εξυπηρετούμενα δάνεια ακόμη και καταναλωτικά: “Συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία ετοιμάζουμε μια πρόταση για εξαγορά ολων των δανείων κόκκινων και πράσινων. Εμείς θα ζητησουμε την αγορά τους με την έκπτωση που μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις”

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού καταγραφεί το “άνοιγμα” του προσωπικού θα γίνει η αντιπαραβολή με τα διαθέσιμα στα Ταμεία και στον ΑΟΟΑ. Απαντώντας σε ερώτηση του OnAlert  αναφορικά με τον “προϋπολογισμό” του συγκεκριμένου προγράμματος, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι με αυτή την πρωτοβουλία δεν θα υπερκαλυφθούν τα διαθέσιμα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα “δέσει” με το ευρύ πλέγμα δράσεων για τη Μέριμνα του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα της στέγασης της νοσοκομειακής περίθαλψης αλλά και τις υπόλοιπες παροχές που θα δοθούν.

onalert.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.