ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καμία ελπίδα: Θα πληρώσουμε στην Τουρκία 2 εκατ. δολ. μέχρι το τέλος της χρονιάς για… λουλουδοπόλεμο!

1 min read

Η Ελλάδα θα πληρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια την Τουρκία για… λουλουδοπόλεμο! 

Συγκεκριμένα η βιομηχανία γαρυφάλλων της Τουρκίας έχει δεχθεί παραγγελίες από την Ελλάδα για περίπου 5 εκατομμύρια λουλούδια, τα οποία θα πάνε σε νυχτερινά κέντρα και ταβέρνες αυτή την εορταστική περίοδο για τον γνωστό «λουλουδοπόλεμο»!

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο DHA, το σημαντικότερο κέντρο παραγωγής της βιομηχανίας κομμένων λουλουδιών στην Τουρκία βρίσκεται στην Αττάλεια και ήδη έχουν ξεκινήσει οι αποστολές των κομμένων λουλουδιών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το DHA, οι εξαγωγές προς την Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, διαφέρουν από αυτές προς τις άλλες χώρες, καθώς έχουν αυξηθεί μετά την απαγόρευση του σπασίματος των πιάτων.

Αυτό παρέχει σοβαρή κίνηση στον κλάδο και έχει γίνει πηγή εισοδήματος, γράφει το τουρκικό πρακτορείο, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Καλλωπιστικών Φυτών και Προϊόντων της Κεντρικής Ανατολίας, İsmail Yılmaz σχολιάζει: «Είναι ένα προϊόν που καταναλώνεται εντατικά στην Ελλάδα, ιδιαίτερα την περίοδο της Πρωτοχρονιάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τα δύο εκατομμύρια που θα λάβει η Τουρκία από την Ελλάδα για τα… λουλούδια, θα πάνε κατ’ ευθείαν στην τουρκική πολεμική βιομηχανία. 

Πηγη pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.