Και όμως είναι αλήθεια! Ο ΕΟΠΥΥ θα συνταγογραφεί γυμναστήριο και personal trainer

Newskamatero

Αποδεχτή έγινε από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) η πρόταση του Μιχάλη Κουτσιλιέρη, καθηγητή Πειραματική Φυσιολογίας και πρόεδρου του Εθνικού Κέντρου του Διεθνούς Ιδρύματος EXERCISE IS MEDICINE, η οποία αφορούσε τη συνταγογράφηση της άσκηση από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε ο ίδιος στο Πρακτορείο 104,9 FM, ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει μέρος του γυμναστηρίου για ιατρικούς λόγους.

Κατευθυντήριες οδηγίες αναφέρουν ότι η άσκηση είναι θεραπευτική και προληπτική σε πολλές κατηγορίες, όπως μυοσκελετικές παθήσεις, μείωση της χοληστερίνης, του σακχάρου, στην κατάθλιψη κ.ά.

13-90

Όσον αφορά τις κλινικές μελέτες, δηλώνει ότι αυτήν τη στιγμή είναι υπό συζήτηση διάφορα πρωτόκολλα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της θεραπευτικής άσκησης, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει εδώ κι έξι μήνες κλινικές μελέτες για την αντιμετώπιση της άνοιας με θεραπευτική άσκηση.

Η θεραπευτική άσκηση ήδη συνταγογραφείται σε Αγγλία, Σκωτία, Γερμανία και ΗΠΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Στοιχεία – σοκ για την παραβατικότητα ανηλίκων στην Ελλάδα

Σοκάρουν τα στοιχεία για την ανήλικη παραβατικότητα που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ένας μεγάλος αριθμός παιδιών βρίσκονται κάθε χρόνο αντιμέτωπα με την ποινική δικαιοσύνη: 8.000 ανήλικοι και νεαροί παραβάτες διαβαίνουν κάθε χρόνο το κατώφλι […]