ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ: «Κανονικά οι παραδόσεις των F-35 ακόμη και στην περίπτωση που η Τουρκία παραλάβει S-400»

1 min read

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πριν από λίγο ότι εάν η Τουρκία δεν ακυρώσει τη συμφωνία για τους S-400 τότε οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να  αποδεσμεύσουν τα συστήματα Patriot για την Τουρκία.

«Το έχουμε καταστήσει σαφές στην Τουρκία: Δεν πρόκειται να παραλάβει τους Patriot εάν προχωρήσουν στην προμήθεια των S-400’» δήλωσε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η προμήθεια των S-400 θα επηρεάσει το ρόλο της Τουρκίας στο πρόγραμμα του F-35 χωρίς ωστόσο να πει τίποτα για ακύρωση της προμήθειας του αεροσκάφους αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι παραλαβές των αεροσκαφών θα συνεχιστούν κανονικά.

«Η πώληση των S-400 θα έχει επίσης επίπτωση στο ρόλο της Τουρκίας στο διεθνές πρόγραμμα του μαχητικού 5ης γενιάς F-35», είπε πιο συγκεκριμένα.

Η συμφωνία για την πώληση των Patriot στην Τουρκία, εάν γίνει, εκτιμάται ότι θα είναι ύψους 3,5 δισ.$ και θα αφορά την πώληση 80 βλημάτων MIM-104E και 60 PAC-3 όπως και των εκτοξευτών.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η προμήθεια των S-400 δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα, απορρίπτοντας κάθε πιθανότητα ακύρωσης της παραγγελίας.

Δημοσίευση στα Social Media