ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ρωσική πολεμική μηχανή ετοιμάζει τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης Τ-14 «Armata» για την Ουκρανία Εντατική εκπαίδευση δυνάμεων (vid)

1 min read

Το ρωσικό άρμα μάχης τελευταίας γενιάς Τ-14 Armata ετοιμάζεται να πάρει το βάπτισμα του πυρός στα πεδία των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι Ρώσοι ετοιμάζουν δυνάμεις με άρματα μάχης Τ-14 Armata οι οποίες θα επιχειρήσουν πιθανότατα στην Δυτική Ουκρανία πολύ κοντά στις καυτές περιοχές που συνορεύουν με το ΝΑΤΟ.

Ακόμη είναι άγνωστο στη Δύση πόσα άρματα μάχης του τύπου έχει κατασκευάσει η Ρωσία.

Το ίδιο το ΝΑΤΟ έχει παραδεχτεί πως το ρωσικό άρμα μάχης πρωτοπορεί. Διαθέτει σύστημα ενεργητικής προστασίας Afghanit και διπλή στρώση ενεργής θωράκισης νέας γενιάς. Πιθανότατα οι Ρώσοι θέλουν να το δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες μάχης απέναντι σε πυραύλους όπως το NLAW και το Javelin όπως ακριβώς έκαναν και με το BMPT Terminator.

Το νέο βίντεο που διέρρευσαν οι Ρώσοι, δείχνει μια νέα επιβεβαίωση της προετοιμασίας των τελευταίων αρμάτων μάχης T-14 Armata για συμμετοχή στις εχθροπραξίες της Ουκρανίας.

Το βίντεο δείχνει το T-14 Armata να κινείται μέσα στη λάσπη, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα περπατούν παράλληλα με αυτό σε έναν τσιμεντένιο δρόμο.

Οι δοκιμές του πιο σύγχρονου άρματος μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταγράφηκαν σε ένα από τα πεδία εκπαίδευσης κοντά στο Καζάν, όπου εκπαιδεύονται οι επίστρατοι.

Όπως έχει ήδη σημειωθεί, ορισμένα από τα τελευταία σύγχρονα όπλα του ρωσικού στρατού δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη στην Ουκρανία. Αυτό μπορεί να οφείλεται τόσο στον κίνδυνο να πέσουν μυστικές τεχνολογίες στα χέρια της Δύσης, όσο και σε βελτιώσεις σε νέο εξοπλισμό, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και τώρα στην Ουκρανία.

Η υψηλή τιμή του άρματος μάχης, η οποία είναι περίπου 350 εκατομμύρια ρούβλια,  7 φορές πιο ακριβή από την αναβάθμιση του T-72 στην έκδοση B3, παίζει επίσης ρόλο στις παραδόσεις του T-14 σε μονάδες πρώτης γραμμής.

Τον προηγούμενο μήνα δημοσιεύτηκαν και άλλα βίντεο με την εκπαίδευση των Ρώσων πάνω στο Τ-14 Armata.

Ωστόσο,  δεν δόθηκε μεγάλη σημασία στις προετοιμασίες της ρωσικής πολεμικής μηχανής. Αλλά εφόσον το T-14 εμφανίστηκε ξανά στο χώρο εκπαίδευσης των εφέδρων, δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες άρχισαν όλο και περισσότερο να αναρωτιούνται:

Tι ετοιμάζει η Ρωσία με το Armata στην Ουκρανία;

Το Τ-14 Armata είναι ένα άρμα με μη επανδρωμένο πυργίσκο. Είναι εξοπλισμένο με κινητήρα diesel 1500-2000 ίππων, πυροβόλο 125-mm το οποίο ελέγχεται με τηλεχειριστήριο από το πήγμα του προσωπικού όπως και τα βλήματα.

Επίσης διαθέτει επιπλέον, αυτόματο πυροβόλο 30 mm με επιλεκτική προμήθεια πυρομαχικών, πολυβόλο 7.62-mm PKTM , και δύο δίδυμους εκτοξευτές ATGM «Cornet».

Με τριμελές πλήρωμα, αυτόματο πυροβόλο, τηλεκατευθυνόμενα πολυβόλα, νέα θωράκιση που στο εμπρόσθιο τμήμα θα φτάνει τα 1400 RHA, ενεργά αντίμετρα κατά αντιαρματικών πυραύλων, παθητικά αντίμετρα κατά ακτίνων λέιζερ, χαμηλό προφίλ μάχης, υψηλή ταχύτητα, δυνατότητα καταστροφής εχθρικών στόχων με το πυροβόλο από απόσταση 8.000 μέτρων και ενισχυμένο αντιναρκικό πάτωμα.

Το άρμα αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κατασκευή όλων των μελλοντικών αρμάτων μάχης.

Δείτε το  βίντεο

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.