ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δήμαρχος Κιέβου: «Η πόλη θα βιώσει τον χειρότερο χειμώνα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

1 min read

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο προέβλεψε ότι οι περίπου 3 εκατομμύρια κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας έχουν μπροστά τους πολύ δύσκολο χειμώνα, εξαιτίας των ζημιών στις ενεργειακές υποδομές εξαιτίας βομβαρδισμών του στρατού της Ρωσίας.

«Αυτός είναι ο χειρότερος χειμώνας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο κ. Κλίτσκο στη γερμανική ταμπλόιντ Bild, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η πόλη είναι αναγκασμένη να ετοιμαστεί για το «χειρότερο σενάριο», εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, ακόμη και για την εκκένωση μέρους του πληθυσμού, είπε ο κ. Κλίτσκο, σπεύδοντας να συμπληρώσει «αλλά δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί».

Ο Βιτάλι Κλίτσκο κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πως προσπαθεί να αναγκάσει τους κατοίκους του Κιέβου να εγκαταλείψουν την πόλη με τους βομβαρδισμούς υποδομών.

Ο κ. Πούτιν «προσπαθεί να κατατρομοκρατήσει τον κόσμο, να τον κάνει να παγώσει, χωρίς φως», για να θέσει τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπό πίεση, είπε ο δήμαρχος του Κιέβου. «Αλλά δεν θα γίνει τίποτε τέτοιο. Η εντύπωσή μου είναι πως ο κόσμος θα θυμώσει περισσότερο, θα γίνει πιο αποφασισμένος. Ούτε θα πεθάνουμε, ούτε θα το βάλουμε στα πόδια όπως θέλει ο Πούτιν», επέμεινε.

Ζήτησε εξάλλου η Γερμανία να στείλει το ταχύτερο γεννήτριες, προστατευτικό ιματισμό και διάφορα είδη ανθρωπιστικής φύσης, πέρα από όπλα και πυρομαχικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.