ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρωσία αναστέλλει τις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία

1 min read

Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία είχε σαν αποτέλεσμα η Ρωσία να βάλει “φρένο” στις πτήσεις τσάρτερ προς τη χώρα.

  • Την αναστολή των πτήσεων τσάρτερ προς την Τουρκία, εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων της COVID-19, φαίνεται πως αποφάσισε η Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ για ενάμιση μήνα, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα επηρεαστούν και άλλοι τρόποι μετακίνησης μεταξύ των δύο χωρών.

Πάντως, πηγή που μίλησε στο RBC, ξεκαθάρισε πως προς τον παρόν δεν έχει προγραμματιστεί να φύγουν Τούρκοι τουρίστες από τη χώρα, αλλά οι αλλαγές αφορούν τα ταξίδια των Ρώσων.

  • Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα του κορονοϊού στη γειτονική Τουρκία, αυξάνονται με σταθερό ρυθμό, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως στα μέσα Μαρτίου καταγράφονταν 6.000-8.000 μολύνσεις ενώ στις αρχές Απριλίου, δηλαδή έναν μήνα μετά έφτασαν τις 56.000 ημερησίως.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ρυθμιστικής Αρχής προστασίας της υγεία του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα είχε δηλώσει πως όλες οι μεταλλάξεις του κορονοϊού στη Ρωσία «έφτασαν» από την Τουρκία.

Αυτή τη στιγμή, περίπου 25 με 30.000 Ρώσοι βρίσκονται για διακοπές στην Τουρκία, ενώ πέρυσι, 2,1 εκατ. Ρώσοι πολίτες επισκέφθηκαν την Τουρκία.

Συνολικά, η Τουρκία μετρά 3.849.000 κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού μαζί με σχεδόν 134.000 νεκρούς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.