ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ρωσία. ανακοίνωσε τον τερματισμό της ρωσικής προμήθειας πετρελαίου στην Πολωνία

1 min read

Ο επικεφαλής της πολωνικής εταιρείας, Daniel Obaitek, πρόσθεσε ότι μόνο το 10% των πρώτων υλών προμηθεύεται ήδη από τη Ρωσία.

 Το μεγαλύτερο πολωνικό διυλιστήριο πετρελαίου, το Orlen, ανακοίνωσε ότι η ρωσική πλευρά διέκοψε τις προμήθειες πετρελαίου στη δημοκρατία. Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο στο Twitter ο επικεφαλής της εταιρείας, Daniel Obaitek.

“Εξασφαλίζουμε αποτελεσματικά την προμήθεια πρώτων υλών. Η Ρωσία έχει σταματήσει τις προμήθειες πετρελαίου στην Πολωνία, για την οποία είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι. Μόνο το 10% των πρώτων υλών έχει ήδη προέλθει από τη Ρωσία και θα το αντικαταστήσουμε με πετρέλαιο από άλλες κατευθύνσεις. Αυτό είναι αποτέλεσμα της διαφοροποίησης που πραγματοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια» έγραψε.

Το προηγούμενο συμβόλαιο της Orlen με τη Rosneft έληξε τον Ιανουάριο, το οποίο προέβλεπε την προμήθεια έως και 300 χιλιάδων τόνων πρώτων υλών το μήνα. Η σύμβαση της Orlen με την Tatneft συνεχίζει να λειτουργεί, η οποία συνήφθη για 200 χιλιάδες τόνους πετρελαίου το μήνα και λήγει τον Δεκέμβριο του 2024. Το Orlen παραδίδει ρωσικό πετρέλαιο μέσω αγωγών. Η Βαρσοβία αρνήθηκε να αγοράσει μαύρο χρυσό από τη Ρωσική Ομοσπονδία δια θαλάσσης μετά την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Η Πολωνία σκοπεύει να αντικαταστήσει το ρωσικό πετρέλαιο με πρώτες ύλες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις περιοχές του Περσικού Κόλπου και της Βόρειας Θάλασσας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.