ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

H Σουηδία προετοιμάζει τους πολίτες για πόλεμο – Iσλάμ και μετανάστες ο μεγαλύτερος κίνδυνος

1 min read

Εν μέσω ανησυχιών για αυξημένη απειλή από τη Ρωσία, η αρμόδια αρχή της Σουηδίας εξέδωσε φυλλάδιο οδηγιών προς τους πολίτες καλύπτοντας την περίπτωση ενός πολέμου.

Παρόμοια κίνηση είχε λάβει χώρα πριν από 30 χρόνια, τη δεκαετία του 1980.

Ωστόσο, οι απειλές που αναφέρει το φυλλάδιο δεν εστιάζουν μόνο στη Ρωσία αλλά εμμέσως και στο ισλάμ και στη μετανάστευση.

Με τίτλο «If Crisis Or War Comes», το φυλλάδιο πραγματοποιεί αναφορά στην αυξημένη πιθανότητα ενός νέου πολέμου, επικαλούμενο την κλιματική αλλαγή (μετανάστευση), την τρομοκρατία (ισλάμ), τις κυβερνοεπιθέσεις και, γενικότερα, την επιδείνωση της γεωπολιτικής κατάστασης.

Η MSB περιγράφει παραδείγματα δυσμενών σεναρίων που θα μπορούσαν να συμβούν στη Σουηδία, εξηγώντας στους πολίτες πως να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για μια πιθανή έλλειψη τροφίμων, νερού και επικοινωνίας.

«Σε περίπτωση κοινωνικής έκτακτης ανάγκης, η βοήθεια θα παρέχεται πρώτα σε εκείνους που την χρειάζονται περισσότερο.

Η πλειοψηφία πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις δικές της ανάγκες για κάποιο χρονικό διάστημα, το νερό, τα τρόφιμα και τη θέρμανση», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Το φυλλάδιο αναφέρει, επίσης, ότι οι Σουηδοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις πιθανές παραπλανητικές πληροφορίες.

Μία αξιοσημείωτη αναφορά είναι η εξής: «όσοι ζουν στη Σουηδία έχουν καθήκον να συνεισφέρουν στην πλήρη άμυνα, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε ηλικίας μεταξύ 16 και 70 ετών μπορεί να κληθεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους σε περίπτωση πολέμου ή απειλής πολέμου».

«Όλοι έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια και την ετοιμότητα της χώρας μας.Η Σουηδία είναι ασφαλέστερη από πολλές άλλες χώρες, αλλά υπάρχουν απειλές», σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της MSB, Dan Eliasson.

Το φυλλάδιο διατίθεται σε 13 γλώσσες, ενώ έντυπα αντίγραφα θα σταλούν σε 4,8 εκατομμύρια νοικοκυριά, μεταξύ 28 Μαΐου και 3 Ιουνίου 2018.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση