ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Μέρκελ βάζει τον ομοφυλόφιλο Γενς Σπαν στο Γερμανικό υπουργείο Υγείας

1 min read

Η Μέρκελ βάζει τον ομοφυλόφιλο Γενς Σπαν στο Γερμανικό υπουργείο Υγείας

«Νομίζω ότι έχουμε μια αποτελεσματική ομάδα που είναι ισοδύναμη με τις απαιτήσεις του μέλλοντος», δήλωσε χτες η Γερμανίδα καγκελάριος προσθέτοντας ότι όλοι οι προτεινόμενοι υπουργοί είναι πολύ νεότεροί της.
Για πρώτη φορά στην κυβέρνηση του «μεγάλου σχηματισμού» εισέρχεται η αντιπρόεδρος του κόμματος, η 45χρονη Γιούλια Γκλέκνερ, η οποία αναλαμβάνει το υπουργείο Γεωργίας. Εκτός από όμορφη, θεωρείται από πολλούς ότι θα είναι η διάδοχος της Μέρκελ.

Έκπληξη προκαλεί η αναβάθμιση του 37χρονου Γενς Σπαν, δηλωμένου ομοφυλόφιλου. Ο Γεν ήταν το δεξί χέρι του Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών. Από υφυπουργός Οικονομικών θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας. Ο Σπαν, ανήκει στη δεξιά πτέρυγα των Χριστιανοδημοκρατών, είναι από τους κυριότερους εσωκομματικούς επικριτές της πολιτικής που ακολουθεί η καγκελάριος επειδή, όπως υποστηρίζεται,δεν έχει διακριτό συντηρητικό προφίλ.
Τυπικά πάντως μετά τη Μέρκελ, το «νούμερο 2» του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών είναι η γενική γραμματέας του CDU και πρώην πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρλαντ, Ανέτε Κραμπ-Καρενμπάουερ. Η «μίνι Μέρκελ», όπως την έχουν χαρακτηρίσει πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, θεωρείται ως μια πιθανή διάδοχος της 64χρονης καγκελαρίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.