ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεσκεπάζονται σιγά σιγά! Δείτε ποιοι υπουργοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν πάρει το «επίδομα» ενοικίου… (ΕΓΓΡΑΦΑ+ΒΙΝΤΕΟ)

1 min read

Διαστάσεις ιλαροτραγωδίας και κλαυσίγελου προσλαμβάνει η υπόθεση με το περιβόητο επίδομα ενοικίου, που «έφαγε» μεν πολιτικά το ζεύγος Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου, αλλά αποκαλύπτεται τώρα ότι το λάμβαναν και άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται μεγάλο για την κυβέρνηση, αφού νεώτερα στοιχεία καταδεικνύουν ότι της χαριστικής διάταξης είχαν επωφεληθεί ο Δημήτρης Μάρδας, ο Κώστας Φωτάκης και ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Για τον Δημήτρη Μάρδα σύμφωνα με την απόφαση της 25/4/2016 που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια είχε δεσμευτεί ένα ποσό της τάξης των 3.900 ευρώ. Ο κ. Μάρδας ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για οχτώ μήνες, από τον Ιανούαριο έως τον Αύγουστο του 2015 ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016.Δείτε την απόφαση για τον κ. Μάρδα:

Για τον εν ενεργεία αναπληρωτή υπουργό Παιδείας με αρμοδιότητα τα θέματα έρευνας και τεχνολογίας, Κώστα Φωτάκη, η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 21 Μαρτίου του 2016. Σύμφωνα με την απόφαση η δαπάνη «για την κάλυψη δαπανών διαμονής» ήταν ύψους 5.00 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Φωτάκης ήταν έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015.

Δείτε την απόφαση για τον κ. Φωτάκη:

Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνεται και ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος θήτευσε στη θέση του υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για επτά μήνες με την εγκρινόμενη για τον ίδιο δαπάνη να ανέρχεται σε 7.000 ευρώ.

Οι κ.κ. Φωτάκης και Σγουρίδης επιβεβαίωσαν ότι είχαν κάνει αίτηση και εντάχθηκαν στη ρύθμιση, με τον κ. Φωτάκη να διευκρινίζει ότι ουδέποτε εισέπραξε τα χρήματα που εγκρίθηκαν, αφού διαμένει στο σπίτι του γιου του στην Αθήνα και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε το ποσό που προβλεπόταν.

Ο κ. Σγουριδης είπε στον ΣΚΑΙ ότι έλαβε μόλις 350 ευρώ για επτά μήνες, αφού το ενοίκιο που πλήρωνε μηνιαίως ήταν 50 ευρώ και ότι δεν εισέπραξε το ποσό των 7000 ευρώ που είχε εγκριθεί με βάση το νόμο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μάρδας φέρεται πάντως να είναι εκείνος που εισηγήθηκε και ενέταξε τελικά τη σκανδαλώδη ρύθμιση τον Αύγουστο του 2015 στο νομοσχέδιο για το τρίτο μνημόνιο, καθώς εκείνο τον καιρό ήταν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη και περίπου αποσβολωμένη το θέμα, αφού εμφανίζεται να μην γνωρίζει ούτε η ίδια τι ακριβώς συμβαίνει με τους υπουργούς της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απέφυγε το πρωί της Τρίτης να διαψεύσει ότι υπάρχουν υπουργοί που έχουν κάνει χρήση της ρύθμισης, παρότι χθες, με την ευκαιρία της απομάκρυνσης της κυρίας Αντωνοπούλου είχε υποστηρίξει ότι μόνο εκείνη είχε λάβει το επίδομα.
protothema.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση