ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γιατί ο Τσίπρας καλύπτει τον Πολάκη -Ευκαιρία για μέτωπο με τον Στουρνάρα

1 min read

Η υπόθεση της ηχογράφησης του Γιάννη Στουρνάρα από τον Παύλο Πολάκη μπορεί να απέκτησε ήδη διεθνείς διαστάσεις, με δηλώσεις του εκπροσώπου του Γιούνκερ και με εκτενή ρεπορτάζ στις ευρωπαϊκές εφημερίδες, όμως μέχρι στιγμής το Μέγαρο Μαξίμου σιωπά.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού περιορίστηκαν σε ένα σχόλιο χθες το απόγευμα, ότι «σέβονται την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμα και όταν ο διοικητής έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής». Για την πολύκροτη υπόθεση όμως, και τις γκανγκστερικές συμπεριφορές του υπουργού Πολάκη, σιωπή.

Η υπόθεση άλλωστε βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, που θα ερευνήσει την καταγγελία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι «ο υπουργός αποτύπωσε με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία, που δεν διεξήχθη δημόσια, γνωστοποιώντας επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης».

Και θα τις συσχετίσει με τις εκ των υστέρων δικαιολογίες του ίδιου του Παύλου Πολάκη, ότι δεν ηχογράφησε τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά θυμάται επακριβώς τον διάλογο που δημοσιεύθηκε σε χρόνο dt στην ιστοσελίδα Documento, και τον οποίον μάλιστα επιβεβαίωσε, καθώς και της ανάλογης βαρύτητας και σοβαρότητας δικαιολογίες του φίλου του δημοσιογράφου, ότι πήρε τις πληροφορίες και τον ακριβή διάλογο από την γραμματέα του Γιάννη Στουρνάρα! Το Μαξίμου στο μεταξύ σιωπά.

Γιατί μπορεί η ηχογράφηση του Γιάννη Στουρνάρα από τον Παύλο Πολάκη και η οργή που επικρατεί στις ξένες πρωτεύουσες και ακόμα περισσότερο στην Φρανκφούρτη, έδρα της ΕΚΤ, να φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Τσίπρα, να προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και στην πάντα πειθήνια ΚΟ του κυβερνόντος κόμματος, αλλά η αναζωπύρωση της κόντρας με τον κεντρικό τραπεζίτη καθόλου δεν ενοχλεί το περιβάλλον Τσίπρα.

Καθώς πλησιάζουν οι κάλπες, η αναβίωση της παλαιάς κόντρας με τις οικονομικές ελίτ, η αναπαραγωγή του στερεότυπου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε την κυβέρνηση όχι όμως την εξουσία, η κόντρα με το παλαιό προσωπικό, εξυπηρετεί τα προεκλογικά σχέδια της ομάδας Τσίπρα. Δίνει στο κόμμα Τσίπραέναν αέρα ριζοσπαστικής αριστεράς, που είχε απολέσει μέσα στους επαναλαμβανόμενους επαίνους της Μέρκελ και των δανειστών, για την πίστη τήρηση των συμφωνηθέντων.

Άλλωστε ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο αγαπημένος εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ. Και λόγω του τεχνοκρατικού του προφίλ, και λόγω των στενών του σχέσεων και της εκτίμηση που χαίρει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και λόγω του ρόλου που έπαιξε το δραματικό καλοκαίρι του 2015.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης έπαιξαν την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι αν δεν ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλαδος, η χώρα θα είχε φύγει από το ευρώ. Γι αυτό άλλωστε και το μίσος της ομάδας Τσίπρα για τον Κεντρικό τραπεζίτη είναι άσβεστο.

Κανείς δεν ξεχνάει φυσικά τα όσα έχει αποκαλύψει ο Γιάννης Βαρουφάκης στο βιβλίο του για την κρίση, για τα «συναισθήματα» του Αλέξη Τσίπρα για τον Γιάννη Στουρνάρα. Τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών ότι το όνειρο του Αλέξη Τσίπρα ήταν «να πετάξει, ακόμα και με κλωτσιές, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος τον Γιάννη Στουρνάρα». Ούτε φυσικά κανείς έχει ξεχάσει τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από υπουργούς, κολλητούς του Αλέξη Τσίπρα. Ούτε φυσικά θεωρείται τυχαία η στοχοποίηση του Γιάννη Στουρνάρα στην υπόθεση Νοβάρτις. Ούτε φυσικά είναι τυχαίες οι διαρκείς επιθέσεις, σε σημείο εμμονικό, του ΣΥΡΙΖΑικού Τύπου στον Γιάννη Στουρνάρα. Ούτε είναι άσχετες οι διαρκείς εμπλοκές της συζύγου του κεντρικού Τραπεζίτη με τις δικαστικές αρχές. Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο νούμερο 1 εχθρός του συστήματος Τσίπρα- ΣΥΡΙΖΑ

Αυτός είναι ο λόγος που το Μαξίμου σιωπά. Στηρίζει πολιτικά τον Πολάκη στην αντιπαράθεση του με τον Γιάννη Στουρνάρα, όσο κι αν δεν θέλει να στιγματιστεί, από τις σκοτεινές και τιμωρούμενες από τον Ποινικό Κώδικα μεθόδους του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Και θα συνεχίσει να το κάνει, όσο δεν προκύπτουν αδιάψευστα στοιχεία για ποινικού τύπου συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού.

Δημοσίευση στα Social Media