ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Για πρώτη φορά έχουμε αερομαχίες ΗΠΑ και Κίνας γεγονός που σημαίνει πως η ένταση κλιμακώνεται περαιτέρω στις σχέσεις των δύο χωρών

1 min read

Για πρώτη φορά έχουμε αερομαχίες ΗΠΑ και Κίνας γεγονός που σημαίνει πως η ένταση κλιμακώνεται περαιτέρω στις σχέσεις των δύο χωρών. Το συμβάν αποκάλυψε ο Διοικητής της Αεροπορίας του Ειρηνικού της USAF.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Διοικητή, F-35 αντιμετώπισαν J-20 πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Πιθανότατα αυτό έγινε πάνω από μία φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Κίνα έχει παρουσιάσει το J-20, ως ανταγωνιστή των stealth μαχητικών 5ης γενιάς των ΗΠΑ, F-22 και F-35.

Κινέζοι αναλυτές αναφέρουν ότι το νέο τεχνολογικό επίτευγμα της Κίνας θα σπάσει το Δυτικό μονοπώλιο στην κατηγορία των stealth μαχητικών.

«Το J-20 θα αλλάξει επίσης την ιστορία της αεροπορίας στην περιοχή Ασίας και του Ειρηνικού. Στο παρελθόν, μόνο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τoυςς όπως η Ιαπωνία ήταν σε θέση να παρατάσσουν stealth μαχητικά. Αλλά τώρα, το J-20 της Κίνας θα καταφέρει να σπάσει αυτό το μονοπώλιο», ανέφερε ο Song Zongping, ένας κινέζος στρατιωτικός αναλυτής, κάνοντας δηλώσεις σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

USAF: “Θερμή” συνάντηση F-35 και J-20

Ο Διοικητής της Αεροπορίας του Ειρηνικού της USAF, Kenneth Wilsbach, δεν αποκάλυψε πότε έλαβε χώρα η συνάντηση F-35 και J-20 ή εάν υπήρξαν περισσότερες από μία.

Μίλησε όμως για τον ρόλο του νέου κινεζικού μαχητικού.

«Είναι λίγο νωρίς να πούμε τι σκοπεύουν να κάνουν με το J-20, οπότε πραγματικά το μόνο που έχουμε δει είναι η αεροπορική υπεροχή του», λέει.

«Αλλά παρατηρούμε ότι το πετούν αρκετά καλά.

Nίκησε το J-20;

Πρόσφατα είχαμε –δεν θα το έλεγα ακριβώς εμπλοκή– όπου φτάσαμε σχετικά κοντά στα J-20 μαζί με τα F-35 μας στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας και είμαστε σχετικά εντυπωσιασμένοι με την Διοίκηση και Ελέγχου του J -20.

Βλέπουμε σχετικά επαγγελματικές πτήσεις και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε ακριβώς τι σκοπεύουν να κάνουν με το J-20.

Εάν θα μοιάζει περισσότερο με ένα F-35 που είναι ικανό να κάνει πολλές, πολλές αποστολές ή όπως ένα F-22 που είναι κατά κύριο λόγο ένα μαχητικό που έχει ικανότητα κρούσης αέρος-εδάφους».

Η πλατφόρμα AEW&C της Κίνας: Tο KJ-500

Ο Wilsbach μίλησε επίσης για τη βασική πλατφόρμα AEW&C της Κίνας, το KJ-500.

Το KJ-500 διαθέτει τέσσερις στροβιλοκινητήρες και θεωρείται ότι παρέχει κάλυψη ραντάρ 360°.

«Το KJ-500 παίζει σημαντικό ρόλο σε ορισμένες από τις ικανότητές τους για βολές μεγάλης εμβέλειας», λέει ο Wilsbach.

«Μερικοί από τους πυραύλους αέρος-αέρος πολύ μεγάλου βεληνεκούς υποστηρίζονται από το KJ-500. Το να μπορώ να διακόψω αυτή την φονική αλυσίδα είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ» τόνισε.

Ο κινεζικός πύραυλος αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς PL-15 θεωρείται ότι έχει βεληνεκές άνω των 200 χλμ. Το κατευθυνόμενο από ραντάρ όπλο μεταφέρεται από αεροσκάφη όπως τα Chengdu J-10C, Shenyang J-11B, J-15 και J-16, το JF-17 Block 3 του Ισλαμαμπάντ και το J-20.

Οι παρατηρήσεις του Wilsbach υπαινίσσονται ότι το KJ-500 μπορεί να αναγνωρίσει και να ορίσει στόχους για κινεζικά μαχητικά, τα οποία στη συνέχεια εκτοξεύουν πυραύλους PL-15 από μεγάλες stand-off αποστάσεις.

Δείτε βίντεο

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.