ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Για νέα «υπόθεση Οτσαλάν» μιλά η Άγκυρα – Τι σημαίνει η σύλληψη του γκιουλενιστή ιμάμη σε ελληνικό σκάφος στο Βόσπορο

1 min read

Για νέα «υπόθεση Οτσαλάν» μιλάει η Άγκυρα καθώς η σύλληψη του 48χρονου Ιμάμη  Murat Elmas, του υπεύθυνου στο δικτύου FETO έτοιμος να σαλπάρει για Ελλάδα δείχνει να βάζει νέα φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η υπόθεση κρίνεται ως πολύ σοβαρή, καθώς ο Elmas θεωρείται ένα από τα ηγετικά στελέχη του δικτύου FETO στην Τουρκία του εξόριστου -στις ΗΠΑ- ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και ως εκ τούτου η σύλληψή του σε γιότ με ελληνική σημαία, προκειμένου να φυγαδευθεί στην Ελλάδα  πρόκειται να προκαλέσει νέου τριγμούς στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ήδη τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ανάμιξη του επίσημου ελληνικού κράτους στην υπόθεση της απόδρασης του 48χρονου καταζητούμενου στην Τουρκία,

Μάλιστα αφήνουν υπονοούμενα ότι στην φυγάδευση στην Ελλάδα ήταν εμπλεκόμενες και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες είχαν ναυλώσει το γιοτ, ενώ τα βέλη τους φτάνουν ακόμη και μέχρι τις ΗΠΑ.

Για να φέρουμε το σοβαρό αυτό συμβάν στη σωστή του προοπτική, ήταν σαν να είχε συμβεί στην Ελλάδα απόπειρα πραξικοπήματος και ένας εκ των ηγετικών στελεχών του να ήταν έτοιμος να διαφύγει στην Τουρκία με τουρκικό πλοίο.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα συμβάν στο οποίο φυσικά η Ελλάδα δεν έχει καμία ανάμειξη η Τουρκία πρόκειται να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο εξαπολύοντας νέα «βέλη» κατά της χώρας μας ότι υποθάλπει «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί  τα στελέχη του FETO.

Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της υπόθεσης και η εξέλιξή της πρόκειται να κορυφωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες τόσο από την Άγκυρα όσο και από τα κρατικά ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Η σύλληψη του Elmas έγινε στη Μαρμαρίδα ενώ το Anadolu υποστηρίζει ότι στην κατοχή του 48χρονου, βρέθηκε πλαστή ταυτότητα, και τρία κινητά τηλέφωνα σε ένα εκ των οποίων υπήρχε η κρυπτογραφημένη εφαρμογή Bylock που χρησιμοποιεί το δίκτυο FETO.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση