ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σφοδρή αντιπαράθεση ΗΠΑ – Ρωσίας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία

1 min read

Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχει εξελιχθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τη φερόμενη επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα της Συρίας. Η Ρωσία διαψεύδει ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων, με τον πρεσβευτή της χώρας στον ΟΗΕ να προειδοποιεί για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση δυτικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.

Επιπλέον, ζητά από τους επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (OPCW) να μεταβούν από αύριο στη Συρία, όπου συριακές και ρωσικές δυνάμεις θα τους συνοδεύσουν στην περιοχή όπου πραγματοποιηθηκε «η υποτιθέμενη χημική επίθεση».
Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα ανταποδώσουν» στη χημική επίθεση του καθεστώτος Άσαντ, ανεξαρτήτως του πως θα αποφασίσει να κινηθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ρωσία έχει «βάψει τα χέρια της με το αίμα των παιδιών της Συρίας».
Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζουν εκτάκτως για να συζητήσουν τις πληροφορίες για τη χημική επίθεση στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα. Η συνεδρίαση συνεκλήθη με πρωτοβουλία εννέα μελών του Συμβουλίου, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Νωρίτερα, ο ύπατος αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Ζέιντ Ράαντ Aλ-Χουσέιν, κατήγγειλε σήμερα «άδειες λέξεις, άτονες καταδικαστικές δηλώσεις και ένα Συμβούλιο Ασφαλείας παράλυτο από τη χρήση του βέτο».

kathimerini

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.