ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γερμανικά χειροκροτήματα για το απαράδεκτο ρεπορτάζ του Al Jazeera για τη Θράκη! Ποια γνωστή μας χειροκροτεί

1 min read

Το ρεπορτάζ του Al Jazeera, απέσπασε εύσημα από τη Γερμανίδα δημοσιογράφο, η οποία τις ημέρες της μεγάλης κρίσης στον Έβρο, είχε παρουσιάσει τηλεοπτικό ρεπορτάζ με το οποίο στήριζε απόλυτα το τουρκικό αφήγημα περί της “ανάλγητης Ελλάδας” που δεν δέχεται τους μετανάστες που το καθεστώς Ερντογάν έστειλε στα σύνορα.

Η κυρία Άννα Άλμποθ δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τις προθέσεις του καθεστώτος, ούτε είδε φαίνεται τις δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που υποστήριζαν τις εφόδους των μεταναστών στον φράχτη του Έβρου. Η κυρία Άννα Άλμποθ δεν άκουσε ούτε έναν από τους μετανάστες που βρίσκονταν δίπλα της να λέει ποιοι και πως τους έβαλαν σε πούλμαν και τους μετέφεραν στα σύνορα του Έβρου. Δεν πήρε τίποτα τ΄ αυτί της για όλα αυτά. Μπόρεσε όμως να δει τους ψευδομουφτήδες στη Θράκη και συνέχισε να μεταδίδει μια στρεβλή και μονόπλευρη εικόνα για ένα τμήμα της ελληνικής επικράτειας.

Advertisement

Να θυμηθούμε το ρεπορτάζ της από τον Έβρο.

Η ίδια κυρία βγήκε μετά από την προβολή του επίσης απαράδεκτου ρεπορτάζ του Al Jazzera να πανηγυρίσει με μήνυμα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δηλώνει ευτυχισμένη και υπερήφανη επειδή γιατί και το Al Jazeera κάνει ρεπορτάζ για την τουρκική όπως την ονομάζει μειονότητα.

Για να μην ξεχνιόμαστε… Και η Γερμανίδα δημοσιογράφος και το Al Jazeera συνέχισαν τη δουλειά του τουρκικού TRT.

Δύο ρεπορτάζ έγιναν από το TRT, τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018.

Το 1ο βίντεο που αναφέρεται στην δήθεν “καταπίεση” της “τουρκικής” μειονότητας στην Θράκη δημοσιεύτηκε την 8 Δεεκεμβρίου 2017, δηλαδή την 2η ημέρα της επίσημης επίσκεψης Ερντογάν στην  Ελλάδα, ημέρα κατά την οποία επισκέφτηκε την Θράκη .

Το 2ο βίντεο δημοσιεύτηκε τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 2018 (4/1/2018) και καταγγέλλει την Ελλάδα για 4 παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης, χρησιμοποιώντας πλάνα από τις  προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι βασικοί άξονες της τουρκικής προπαγάνδας παραμένουν ίδιες, αλλάζει κάθε φορά το μέσο, το οποίο είτε είναι κρατικός φορέας (π.χ. TRT) ή ιδιωτικός (AL JAZEERA).

Η τακτική αυτή της Τουρκίας για την “προώθηση” δημοσιευμάτων δεν είναι τωρινή, αλλά έχει τις ρίζες της στις δεκαετίες 70 και 80 όταν πολλά μέσα στις ΗΠΑ και το Ην. Βασίλειο αναπαρήγαγαν την τουρκική προπαγάνδα σε χώρες του εξωτερικού.

Οπότε η στράτευση της Γερμανίδας δεν αποτελεί εξαίρεση. Το θέμα είναι η Ελλάδα γιατί δεν αντιδρά;

Όσο για τα όσα απερίγραπτα υποστηρίζει η Γερμανίδα αλλά και το Al Jazeera περί …καταπίεσης στη Θράκη, ας ακούσουν τις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού …Θέσεις εξαιρετικά προωθημένες. Τόσο που προκαλούν αμηχανία εντός της Ελλάδας και σίγουρα δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη για καμία μειονότητα.

πηγη militaire

Δημοσίευση στα Social Media