ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η τουρκική προκλητικότητα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

1 min read

Η τουρκική προκλητικότητα από τον Έβρο και το Αιγαίο έως την κυπριακή ΑΟΖ  θα βρεθεί στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως πληροφορείται το OnAlert,  στην αυριανή τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα θέσει στους Ευρωπαίους Εταίρους τις καθημερινές προκλητικές υπερπτήσεις τουρκικών οπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά και τον Έβρο. Επίσης, ο Έλληνας υπουργός θα επαναφέρει το ζήτημα της εργαλειοποίησης    του μεταναστευτικού ζητήματος από τη τουρκική ηγεσία, με αφορμή τις πληροφορίες που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στις ελληνικές αρχές για συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων στα τουρκικά παράλια με σκοπό να μεταβούν στα ελληνικά νησιά.  

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να αναφερθεί από την ελληνική πλευρά και η πρόσφατη «παρενόχληση», από τουρκικά μαχητικά,  του αεροσκάφους της Frontex που εκτελούσε περιπολία στην εναέρια περιοχή της Λέσβου. Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Ο κ. Δένδιας δεν αποκλείεται να συσχετίσει το μεταναστευτικό με την πανδημία του κορωνοιου , όπως είχε κάνει κατά τη τελευταία άτυπη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στην αυριανή συνεδρίαση  του Ευρωπαϊκού Γενικών Υποθέσεων θα τεθεί επίσης τόσο από τη ελληνική όσο και από την κυπριακή πλευρά η νέα προκλητική κίνηση της Άγκυρας να αποστείλει ξανά το ερευνητικό σκάφος «Γιαβούζ» για γεωτρήσεις εντός της  ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας.   

Τέλος, στην αυριανή τηλεδιάσκεψη θα συζητηθεί και η κατάσταση στη Λιβύη. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.