ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γεραπετρίτης Θα φτάσουμε στα 12 μίλια σε όλη την επικράτεια

1 min read

Δεν αναζητώ ευκαιριακά πολιτικά οφέλη. Περιέγραψα τι ισχύει σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας στο κανάλι της Βουλής.

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου

Την άσκηση του δικαιώματος επέκτασης εθνικής κυριαρχίας στα 12 ναυτικά μίλια σε όλη την επικράτεια προανήγγειλε ο υουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε πολιτικό χρόνο ορθό και πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Κατά την παρουσία του στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση του Καναλιού της Βουλής ο κ. Γεραπετρίτης ερωτήθηκε αν επιμένει στην πρόσφατη δήλωσή του πως η εθνική κυριαρχία μας βρίσκεται στα έξι ναυτικά μίλια. “Δεν πρόκειται ποτέ να ωραιοποιήσω καταστάσεις ούτε να αναζητήσω ευκαιριακά πολιτικά οφέλη. Περιέγραψα αυτό που ισχύει σήμερα και σήμερα η κυριαρχία μας είναι στα έξι ναυτικά μίλια στη θάλασσα και στα δέκα ναυτικά μίλια στον αέρα. Εντός αυτής της κυριαρχίας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παραβίαση” είπε ο κ. Γεραπετρίτης σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωσή του.

Ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι έξω από αυτά τα όρια η  Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και το δικαίωμα επέκτασης της κυριαρχίας στα 12 ναυτικά μίλια. “Θα το πράξει η χώρα. Θα φτάσουμε στα 12 ναυτικά μίλια εν καιρώ. Όπως προαναγγέλθηκε η επέκταση προς δυσμάς θα συντελεστεί και στην υπόλοιπη επικράτεια σε πολιτικό χρόνο , ο οποίος θα κριθεί σκόπιμος” είπε.

Παράλληλα κάλεσε πολιτικά κόμματα και πολίτες να αποφεύγουν ευκαιριακές και καιροσκοπικές κορώνες που θέλουν βύθιση πλοίων σε διεθνή ύδατα. “Τέτοια λόγια θα πρέπει να τα σκεφτόμαστε δυο φορές πριν τα πούμε” κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.