ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γεννηματά κατά Πρετεντέρη για σεξιστικά σχόλια: Οι παπαγάλοι αποκτούν ονοματεπώνυμο

1 min read

Την οργισμένη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά, προκάλεσε ραδιοφωνικό σχόλιο του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, σύμφωνα με το οποίο η πρόεδρος του κόμματος δεν πήγε στη Βουλή και στην ψηφοφορία για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, επειδή …είχε κομμωτήριο.

«Φτηνά, σεξιστικά και απολύτως αντιδεοντολογικά», χαρακτήρισε τα σχόλια η Φ. Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «παπαγάλους που αποκτούν από σήμερα και ονοματεπώνυμο» και ζητώντας παράλληλα να πάρουν καθαρή θέση, τα κόμματα της Βουλής και η ΕΣΗΕΑ.

«Ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως φτηνά και σεξιστικά. Αναρωτιέμαι τι εννοούσε ο κ. Πρετεντέρης όταν έλεγε ότι η κ. Γεννηματά ίσως δεν πήγε στη Βουλή γιατί έπρεπε να πάει στο κομμωτήριο. Όλα αυτά τα 20 χρόνια στην πολιτική έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια. Δεν το βάζω κάτω, γιατί θεωρώ ότι αυτό γίνεται σε βάρος και πολλών άλλων γυναικών στην Ελλάδα – και όχι μόνο στην πολιτική αλλά στις επιχειρήσεις, στους χώρους δουλειάς. Δεν θα κουραστώ, λοιπόν, να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας, γιατί οι γυναίκες μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στους χώρους που βρισκόμαστε, και στην πολιτική ζωή πρέπει όλοι να αποδεχθούν επιτέλους ότι μπορεί να υπάρξει γυναίκα πρόεδρος, η οποία μάλιστα έχει εκλεγεί απολύτως δημοκρατικά από τη βάση του κόμματός της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και πρέπει να πω ότι δεν πήγα στη Βουλή γιατί ήμουν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση και 14 ημέρες καραντίνα. Το γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές, ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία» αποκάλυψε και πρόσθεσε: «Είναι φανερό, πριν ακόμα από τις τελευταίες εκλογές, ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει στοχοποιηθεί. Γιατί ενοχλούμε και φαίνεται πως ενοχλούμε πολύ. Ίσως επειδή λειτουργεί ως ένα ανάχωμα στην πόλωση και στον διχασμό. Στοχοποιείται η παράταξή μας, και στο πλαίσιο αυτό βάλλομαι και εγώ προσωπικά. Έχω μιλήσει στο προηγούμενο διάστημα για παπαγάλους. Φαίνεται ότι αυτοί οι παπαγάλοι αποκτούν από σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που δίνουν την εντύπωση ότι εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και μένα».

Δημοσίευση στα Social Media