ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γ.Ν. Κιλκίς: Ασθενείς περιμένουν έως και 5 μήνες για μία βιοψία!

1 min read

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς λόγω της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστικό είναι μόνο για τη διάγνωση μίας βιοψίας οι ασθενείς θα πρέπει να περιμένουν μέχρι και 5 μήνες!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει  το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, στη χειρουργική κλινική υπηρετούν σήμερα μόνον τρεις επικουρικοί γιατροί, αφού η μοναδική μόνιμη γιατρός είναι σε άδεια κυήσεως. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «οι τρεις γιατροί αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα της εφημερίας και των τακτικών περιστατικών. Έτσι οδηγηθήκαμε σε αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων. Αν δεν υπάρξει άμεση λύση, αναμένεται πλήρης αναστολή της λειτουργίας της κλινικής».

Επισημαίνουν ακόμη ότι η υποστελέχωση τμημάτων όπως το παθολογικό, το ορθοπαιδικό, το καρδιολογικό, το γυναικολογικό και άλλα, έχει σαν αποτέλεσμα «όλα τα προγράμματα εφημεριών στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς καθημερινά είναι επισφαλή, ενώ πολλά τμήματα μένουν ακάλυπτα ως και 15 μέρες το μήνα»! 

Πολλά προβλήματα καταγράφονται και σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου. «Στην Παιδιατρική Κλινική και το Μικροβιολογικό Τμήμα έχει απομείνει από μια επιμελήτρια και χρησιμοποιούνται δανεικοί παιδίατροι και μικροβιολόγοι από άλλα νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας…», αναφέρεται ενδεικτικά σε ανακοίνωση των εργαζομένων.

Συνολικά, στο νοσοκομείο περίπου οι μισές οργανικές θέσεις προσωπικού μένουν κενές ενώ όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι εργαζόμενοι έχουν… εξαφανιστεί ιατρικές ειδικότητες όπως πνευμονολόγος, νευρολόγος και παθολογοανατόμος. Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις (βιοψίες) αποστέλλονται σε άλλα νοσοκομεία, με χρόνο αναμονής για τα αποτελέσματα από δυόμισι έως 5 μήνες!

Τι απαντά η διοίκηση

«Η Χειρουργική Κλινική θα λειτουργεί από αύριο κανονικά», δηλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Ρεβενάκης, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα προβλήματα.  «Οι ελλείψεις προσωπικού οφείλονται στο ότι μέχρι το 2016 δεν γίνονταν προσλήψεις. Είναι απόνερα προηγούμενων πολιτικών επιλογών», υποστήριξε ο διοικητής, που παραδέχτηκε ότι έχει ανασταλεί η τακτική λειοτυργία του χειρουργικού τμήματος. Όπως είπε, «από αύριο αναλαμβάνει καθήκοντα νέα επικουρική γιατρός και η κλινική θα λειτουργεί κανονικά, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα γίνει η κρίση για την πρόσληψη επιμελητή Α’».

Δημοσίευση στα Social Media