ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Ιουλίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φινλανδίας Πέρασε με 188 «υπέρ», έναντι μόλις 8 «κατά» για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ!

1 min read

Πέρασε με 188 «υπέρ», έναντι μόλις 8 «κατά», ενώ καταγράφηκαν και τρεις αποχές

Συντριπτική ήταν η υπεροχή των θετικών ψήφων έναντι των αρνητικών στη σημερινή ψήφιση του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας για την αίτηση της χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, με το «υπέρ» να κερδίζει κατά κράτος το «κατά» με 188 – 8 ψήφους, ενώ καταγράφηκαν και τρεις αποχές.

Οι βουλευτές υποστήριξαν σθεναρά την έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία η Φινλανδία πρέπει να υποβάλει αίτηση στο ΝΑΤΟ για να ενισχύσει την ασφάλειά της. Πλέον, η απόφαση σχετικά με την αίτηση θα διαβιβαστεί στην Ολομέλεια της κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ παρέθεσε σε ανάρτησή του το αποτέλεσμα στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς το: «ιστορικό».

Θυμίζουμε ότι, νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε, υπέγραψε την -επίσης- ιστορική αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. «Πρόκειται για κάτι μεγάλο και σοβαρό, σαν να “προσγειωθήκαμε” σε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο για τη Σουηδία», τόνισε η Λίντε, συμπληρώνοντας ότι «(η διαδικασία ένταξης) εκτιμούμε ότι θα διαρκέσει περίπου έως και ένα χρόνο».

Η υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι η αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα υποβληθεί μαζί με αυτή της Φινλανδίας.

Δημοσίευση στα Social Media