ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Μπλόκο» σε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικά προϊόντα πετρελαίου

1 min read

Ακτιβιστές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να στοχεύσουν τη ροή των ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων και μέσω διαμαρτυριών και υποστήριξης λιμενεργατών, πέτυχαν να εμποδίσουν τη απομάκρυνση δεξαμενόπλοιων από τα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα maritime-executive.com η Greenpeace έφτασε σε άλλη μια νίκη στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις της για τη διακοπή των αποστολών ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων.

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η ΕΕ και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έχουν κλείσει τα λιμάνια τους σε πλοία με ρωσική σημαία, οι κυρώσεις εξαιρούν άλλα πλοία που μεταφέρουν ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, δεσμεύτηκε να τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, αλλά δεν είναι ικανοποιημένο που οι ακτιβιστές εργάζονται για να μπλοκάρουν μεμονωμένα πλοία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η Greenpeace ξεκίνησε μια εφαρμογή παρακολούθησης που δημοσιεύει ενημερώσεις καθώς τα τάνκερ αναχωρούν από τα ρωσικά τερματικά και χρησιμοποιεί δεδομένα AIS για να δείξει τις κινήσεις του πλοίου.

Σύμφωνα με τον όμιλο, έχουν παρακολουθήσει σχεδόν δύο εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου, αξίας περίπου 270 εκατομμυρίων δολαρίων, σε εισαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο τους πρώτους δύο μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, διαδηλωτές της Greenpeace παρακολούθησαν το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Andromeda, μετά την αναχώρησή του από τον τερματικό σταθμό του Primorsk στη Ρωσία στις 10 Μαΐου, φορτωμένο με αυτό που είπαν ότι ήταν 33.000 τόνοι ρωσικού καυσίμου ντίζελ. Προορισμός του ήταν οι τερματικοί σταθμοί Navigator κοντά στο Tilbury, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το δεξαμενόπλοιο που μετέφερε επίσης ρωσικό ντίζελ, απομακρύνθηκε από τη Σουηδία τον Απρίλιο, παραμένοντας στη Βαλτική προτού επιχειρήσει να ελλιμενιστεί στο Ρότερνταμ, για να αποτραπεί ξανά.

Πηγη newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.