ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι στο Μάτι με την κυβέρνηση Καταγγέλλουν ότι επικαλείται δηλώσεις «επιτροπής πληγέντων» που δεν υπάρχει!

1 min read

Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι στο Μάτι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς όπως καταγγέλλουν η «επιτροπή πληγέντων», τις δηλώσεις της οποίας επικαλέστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης,  Άδωνις Γεωργιάδης να δείξει ότι η κυβέρνηση κάνει καλή δουλειά, απλά δεν υπάρχει, τουλάχιστον επίσημα, και εις γνώσιν των κατοίκων της περιοχής! 

Υπενθυμίζουμε πως χθες σε διάφορα ΜΜΕ κυκλοφόρησε η είδηση πως η «επιτροπή πληγέντων» για το Μάτι προχώρησε σε δηλώσεις στις οποίες είπε: «Ό,τι υποσχέθηκε ο κ. Πρωθυπουργός στην πληγείσα περιοχή της Ανατολικής Αττικής το 2019, το πραγματοποίησε. Συνεπώς, το ίδιο θα πράξει & τώρα σε όλες τις πληγείσες περιοχές»

Τελικά ανακαλύφθηκε ότι οι δηλώσεις προήλθαν από έναν ανώνυμο λογαριασμό στο twitter, τον οποίον κανείς δεν ξέρει ποιος «τρέχει»! 

Αυτό έκανε έξαλλους τους πυρόπληκτους κατοίκους στο Μάτι οι οποίοι στην ομαδική σελίδα που έχουν στο Facebook καταγγέλλουν ότι δεν γνωρίζουν καμία τέτοια επιτροπή και πολύ περισσότερο δεν έχουν δώσει καμία άδεια να μιλάει εκ μέρους τους.

Δείτε κάποιες ενδεικτικές αναρτήσεις των έξαλλων κατοίκων: 

«Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Κο Γεωργιάδη & την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ Ματιού (, η οποία αναζητείται…)

Κε Υπουργέ Άδωνις Γεωργιάδης, ζω στο Μάτι, συμμετέχω στη ΣΕΚΜΑ από δημιουργίας της μετά τη φωτιά (http://syntonistikimati.blogspot.com/p/blog.htmlhttps://www.facebook.com/syntonistikimati).

Με δυο λόγια η ΣΕΚΜΑ (Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι Αττικής) αποτελεί μια ομάδα ανθρώπων από το Μάτι, που τους ένωσε η φωτιά. Η συστράτευση είχε και έχει τις δυσκολίες της, ταπεινή μου γνώμη επετεύχθησαν κάποια πράγματα μέσα από πολύ δουλειά, όσον αφορά στην αποκατάσταση της περιοχής μας.

Η πανδημία είχε και έχει τις επιπτώσεις της και στη δραστηριοποίηση της ομάδας αλλά κύρια στην ανταπόκριση της κυβέρνησης σε αιτήματα των πυρόπληκτων, που όπως είναι αυτονόητο 3 χρόνια μετά την καταστροφή, αφορούν κύρια (αλλά όχι μόνο) ζητήματα επίσπευσης της αποκατάστασης αλλά και ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ.

Είναι γεγονός, που το βιώνουμε όλοι οι πυρόπληκτοι της περιοχής κάθε μέρα στο «πετσί» μας, πως μένουν ακόμα πολλά να γίνουν ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Μην ξεχνάμε πως εκκρεμεί η ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, που περνάει μέσα από τη δικαιοσύνη.

Δεν γνωρίζω κανέναν στο Μάτι, ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ, τις ανακοινώσεις της οποίας επικαλείστε με τόση έμφαση.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω – όπως ο καθένας, που απλά «ρίχνει μια ματιά» στην ενημέρωση από την προαναφερθείσα ομάδα στο facebook (βλ. link) – ότι ουδέποτε η ΣΕΚΜΑ τουλάχιστον ανακοίνωσε οτιδήποτε σε σχέση με την τήρηση ή μη από την Πολιτεία και τον εκάστοτε Πρωθυπουργό των υποσχέσεων σε σχέση με την αποκατάσταση του Ματιού, μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018».

Δείτε ακόμα:  Φωτιές: “Μη γράφετε ό,τι σας έρθει στο κεφάλι, σας διαβάζουν και Ματιώτες”

Ποιοι είστε λοιπόν κύριες και κύριοι στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ του Ματιού; Ποιοι είναι αυτοί, που φροντίζουν για εμάς, χωρίς καν να τους γνωρίζουμε;

Κασσελούρη Βαρβάρα

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.