ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ευρωπαίοι φρουροί στα Σκόπια για να μη φύγουν οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα

1 min read

Μεγάλη η “βοήθεια” της Ευρώπης προς την Ελλάδα στο ζήτημα των λαθρομεταναστών. Φυλάνε τα σύνορά μας στον Βορρά, όχι για να μη μπουν λαθρομετανάστες, αλλά για να μην φύγουν… 

Στα σύνορα λοιπόν με τα Σκόπια, στην Ειδομένη, καθημερινό είναι το φαινόμενο ομάδες λαθρομεταναστών να κινούνται δίπλα στις γραμμές του τρένου και να κατευθύνονται προς τα σύνορα. Μια ομάδα από το Μπαγκλαντές λίγα μέτρα πριν τον φράχτη, συναντά δύο Σύρους και δύο Αφρικανούς να περπατούν στην αντίθετη κατεύθυνση. 

«Μην πάτε, έχει αστυνομία», τους λένε οι τέσσερις, που μόλις έχουν επαναπροωθηθεί στο Ελληνικό έδαφος από τους συνοριοφύλακες, που ευρίσκονται στα Σκόπια. Οι δύο ομάδες κατευθύνονται στο καφενείο του σιδηροδρομικού σταθμού και εκεί συναντούν μια τρίτη ομάδα πάνω από δέκα νεαρών από το Αφγανιστάν, που επίσης έχουν χτυπηθεί στην γειτονική χώρα και τους έχουν «σπρώξει» πίσω στην Ελλάδα.

Όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινά στην Ειδομένη. Στα σύνορα με τα Σκόπια συνεχίζονται οι διελεύσεις, και οι επαναπροωθήσεις από το πολυεθνικό σώμα συνοριοφυλάκων που έχει στηθεί στα Σκόπια με την στήριξη Ούγγρων και Τσέχων αστυνομικών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.