ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν: Ανακαλύψαμε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα

1 min read

Την ανακάλυψη από την Τουρκία ενός μεγάλου αποθέματος υδρογονανθράκων στην Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία έχει κάνει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφέροντας πως η ανακάλυψη από το Φατίχ που άρχισε τις έρευνες στις 20 Ιουλίου.

O Ερντογάν αναφέρεται στον εντοπισμό από το γεωτρύπανο Fatih κοιτάσματος 320 δισ. κυβικών μετρων φυσικού αερίου στο θαλάσσιο τομέα «Δούναβης-1», σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων βόρεια από την παραλιακή πόλη Ζόνγκουλντακ, κοντά στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Τουρκίας με την Βουλγαρία, στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

O Τούρκος Πρόεδρος έκανε λόγο για ποσότητα 320 δισ κυβικών μέτρων, ενώ σημείωσε ότι θα εκκινήσουν οι παραγωγικές διαδικασίες, που θα οδηγήσουν στην αξιοποίηση του κοιτάσματος από το 2023 ώστε να είναι «διαθέσιμη η ενέργεια για τον Τουρκικό λαό».

«Για χρόνια η Τουρκία εξαρτιόταν από ξένους για την ενέργεια της είτε αυτό ήταν πετρέλαιο είτε φυσικό αέριο» είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε «κατά την περίοδο της θητείας του Μπεράτ Αλμπαιρά στο Υπουργείο Ενέργειας ξεκίνησαν οι έρευνες και συνεχίστηκαν από τον Φατίχ Ντονμεζ».

Παράλληλα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο για την οποία ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει τις έρευνες γιατί «Θεού Θέλοντος αναμένουμε και εκεί ένα ανάλογο αποτέλεσμα». Αναφερόμενος δε στην Ευρώπη τόνισε ότι «κάνουν κακό στους εαυτούς τους, ξέρουν ότι η Τουρκία έχει το δίκιο με το μέρος της σε όσα κάνει».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.