ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρευνα-σοκ: το 89% των Ελλήνων θεωρούν ότι οι περισσότεροι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι

1 min read

Στη δεύτερη θέση των χωρών που οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center το 2018, που διεξήχθη σε 27 χώρες. 

Συγκεκριμένα, με βάση την έρευνα, το 84% των Ελλήνων δηλώνει δυσαρέσκεια με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοκρατία, έναντι μόλις 16% που δηλώνει ικανοποίηση. 

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Μεξικό, με τη δυσαρέσκεια να ξεπερνά την Ελλάδα κατά 1%, δηλαδή στο 85%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βραζιλία, με 83% έναντι 16% και στην τέταρτη η Ισπανία, με 81%, έναντι 20%. Στον αντίποδα βρίσκεται η Σουηδία, όπου οι δυσαρεστημένοι είναι μόλις 30% έναντι 69% που δηλώνουν ικανοποίηση με τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία. 

Πάντως, οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι στις περισσότερες χώρες, υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσαρέσκειας των πολιτών. 

Παράλληλα, οι απόψεις για τη δημοκρατία φαίνεται ότι συνδέονται με την οικονομία κάθε κράτους. Στις 9 από τις 12 χώρες που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια με τη δημοκρατία, η οικονομική κατάσταση είναι κακή. 

Αρνητική στάση των Ελλήνων για πολιτικούς

Παράλληλα, οι απαντήσεις φαίνεται ότι συνδέονται και με τη στάση των πολιτών απέναντι στους εκλεγμένους πολιτικούς. Στην Ελλάδα, το 90% υποστηρίζει τη συγκεκριμένη άποψη, θεωρώντας ότι η φράση «οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι νοιάζονται για αυτά που πιστεύουν οι κοινοί άνθρωποι» δεν περιγράφει την κατάσταση στη χώρα. Ακολουθεί η Αργεντινή και η Ισπανία με 79% και η Βραζιλία με 78%. 

Παράλληλα, οι Έλληνες φαίνεται ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους πολιτικούς, καθώς το 89% θεωρεί ότι η φράση «οι περισσότεροι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι» περιγράφει καλά τη χώρα τους. Ποσοστό 72% καταγράφηκε στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, 70% στην Ιταλία, 69% στις ΗΠΑ, 67% στην Τυνησία και 63% στην Αργεντινή. 

Οι Έλληνες δεν θεωρούν ότι η αλλαγή κυβέρνησης αλλάζει πολλά

Παράλληλα, το 82% των Ελλήνων -και πάλι το υψηλότερο ποσοστό στις χώρες που μετείχαν στην έρευνα- δεν θεωρεί ότι η το αποτέλεσμα των εκλογών αλλάζει πολλά πράγματα. 

Το ποσοστό στην Τυνησία αγγίζει το 67%, στη Βρετανία το 65%, στην Ιαπωνία το 62%, και στη Νότια Αφρική το 61%. 

Πηγή protothema

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.