ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για πανδημία και οικονομία Συνάντηση Τσίπρα με φορείς της εστίασης

1 min read

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι χάθηκε ο έλεγχος και το σύστημα Υγείας οδεύει προς κατάρρευση.

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Σε “διμέτωπο” εναντίον της κυβέρνησης για αμέλεια στήριξης και προετοιμασίας του ΕΣΥ και συνολικά της χώρας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, από τη μια πλευρά και από την άλλη, για νέα αδράνεια ουσιαστικής στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων από νέα λουκέτα εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, προαναγγέλλοντας νέο όξυνση των αντιπολιτευτικών τόνων. 

Και αυτό, διότι ακόμη και οι πιο μετριοπαθείς φωνές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι πλέον ο έλεγχος στη διαχείριση της πανδημίας έχει χαθεί και δυστυχώς το σύστημα Υγείας οδεύει προς πλήρη κατάρρευση και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης να προετοιμάσει κατάλληλα τις υποδομές την περίοδο του καλοκαιριού σε ΕΣΥ, ΜΜΜ, Παιδεία, αλλά και να θέσει όρια στη λειτουργία της εκκλησίας.

Έκπληξη δημιουργεί, δε, στην Κουμουνδούρου και το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει να συνεχίσει στην νέα περίοδο lockdown στην οποία εισερχόμαστε σταδιακά με τα ίδια, ελλιπή κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, οικονομικά αντισταθμίσματα από την πλευρά του κράτους για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. 

Στο υγειονομικό σκέλος η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στην “υγειονομική βόμβα” των ΜΜΜ, όπως χαρακτηρίζουν την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην “μηδαμινή” ενίσχυση των ΜΕΘ, με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να παίρνει πάνω του το θέμα αυτό με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με νέα χθεσινή δήλωση του στις κάμερες.

Στο οικονομικό σκέλος η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν “χειρότερα” και “ελλιπέστερα” και από αυτά του Απριλίου. Από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι απαιτείται άμεση μη επιστρεπτέα στήριξη επιχειρήσεων και όχι νέο δανεισμό που αυξάνει το ιδιωτικό χρέος και οδηγεί σε πτώχευση με τον νέο πτωχευτικό πλαίσιο της ΝΔ.

Επίσης, ζητούν πλήρη κάλυψη μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους για εργαζόμενους σε τομείς που κλείνει η κυβέρνηση, με έμφαση σε εστίαση και πολιτισμό. Στο πλαίσιο, αυτό σήμερα θα υπάρξει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους και φορείς της εστίασης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.