ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποιοι φόροι αναστέλλονται για εργαζομένους και επιχειρήσεις Ρυθμίσεις για τα κορωνοχρέη

1 min read

Η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων αφορά μόνο ρυθμισμένες οφειλέςΤου Δημήτρη Χριστούλια

Κανονικά στο τέλος του μήνα θα πληρωθεί η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος. Η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων που πρέπει να πληρώσουν στο τέλος Νοεμβρίου μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφορά μόνο στην περίπτωση που έχουν ρυθμιστεί. Δηλαδή, εάν κάποιος έχει ρυθμίσει το φόρο εισοδήματος σε 12 δόσεις, η δόση του Νοεμβρίου, αναστέλλεται και πληρώνεται στο τέλος της 12άμηνης ρύθμισης. Το ίδιο ισχύει και για τον ΕΝΦΙΑ. Έτσι, όσοι πληρώνουν τον φόρο ακινήτων στις προβλεπόμενες δόσεις που ανέρχονται στις 6 και τον φόρο εισοδήματος σε 8, θα πρέπει να πληρώσουν κανονικά τις δόσεις στο τέλος Νοεμβρίου, ανεξάρτητα εάν έχουν πληγεί ή όχι από την πανδημία του κορωνοϊού. Eπίσης, σύμφωνα με τα μέτρα στήριξης για εργαζομένους και επιχειρήσεις ύψους 2,3 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ πληρωτέου τον μήνα Νοέμβριο, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.

Η εν λόγω οφειλή θα αποπληρωθεί σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, από τον Μάιο του 2021 και έπειτα.

Ρυθμίσεις για τα «κορωνοχρέη»

Την ίδια στιγμή, στην εφορία, μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ανάλογα με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ανεστάλησαν οι πληρωμές των φόρων ή κατέστησαν ληξιπρόθεσμες σε 12 άτοκες ή 24 έντοκες δόσεις, στην νέα πάγια ρύθμιση των 24άρων ή 48 δόσεων ενώ μπορούν να αναβιώσουν παλαιότερες ρυθμίσεις των 100 ή των 120 δόσεων στην περίπτωση που χάθηκαν καθώς δεν πληρώθηκαν δύο δόσεις την περίοδο της πανδημίας. Αναλυτικότερα:

  • Όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό μπορούν να ρυθμίσουν σε 12 άτοκες ή σε 24  έντοκες δόσεις με επιτόκιο 2,5% για να αποπληρώσουν οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, με πρώτη δόση στο τέλος Μαΐου του 2021.
  • Όσοι φορολογούμενοι που είτε έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία είτε όχι και οι οποίοι είχαν ενήμερη πάγια ρύθμιση την 1η Νοεμβρίου του 2019 και την έχασαν οποτεδήποτε στη συνέχεια, έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις οφειλές αυτές στην πάγια ρύθμιση των 24αρων ή 48 δόσεων.
  • Για όσους πληττόμενους φορολογούμενους έχουν ρυθμίσει οφειλές σε 100 ή 120 δόσεις και δεν πλήρωσαν δύο συνεχόμενες δόσεις το διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, μένουν στη ρύθμιση πληρώνοντας τη πρώτη δόση στο τέλος Οκτωβρίου  ενώ οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν ως υπεράριθμες μετά την τελευταία δόση.
  • Επίσης, φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από την πανδημία, είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε 100 ή 120 δόσεις και οι οποίοι δεν κατέβαλαν τις δόσεις της ρύθμισης από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020, αναστέλλονται οι πληρωμές έως τις 30 Απριλίου 2021 και οι  παραπάνω δόσεις θα προστεθούν, από τον Μάιο του 2021 και μετά, στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.