ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
2 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά βίας από συμμορίες ανηλίκων Ανησυχητικά τα στοιχεία της αστυνομίας

1 min read

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά βίας από συμμορίες ανηλίκων καθώς το τελευταίο διάστημα έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικά σε διάστημα μιας εβδομάδας είχαμε δύο συμπλοκές σε Αργυρούπολη και Βύρωνα. Η ΕΡΤ αποκαλύπτει την παράνομη δράση των ανήλικων συμμοριών, που επιχειρούν να κάνουν επίδειξη κυριαρχίας κατά των αντιπάλων τους.


 Συμμορίες ανηλίκων. Ποζάρουν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με ξύλα στα χέρια και «ανεβάζουν» τις φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε φωτογραφίες που παρουσιάζει απεικονίζονται ακόμα και με όπλα. Στην πρώτη ο ανήλικος φαίνεται σαν να οπλίζει το πιστόλι ενώ στην δεύτερη ποζάρει στα γόνατα έχοντας μπροστά του όπλο πολεμικού τύπου.

Σε άλλη φωτογραφία ανήλικος κρατά πτυσσόμενο γκλοπ στα χέρια.. Κάποιοι από αυτούς δείχνουν τις ικανότητες τους παίζοντας με στιλέτο τύπου πεταλούδα, ή φωτογραφίζονται με σιδερογροθιές στα χέρια.

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Ντούμας πρόεδρος σωματείου Ειδικών Φρουρών: «2.50 Το κύριο όπλο τους σε εισαγωγικά αλλά και χωρίς είναι η σιδερογροθιά και περισσότερες φορές συναντάμε το μαχαίρι . Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις και ειδικά σε εκείνους που συνδέονται εκτός από τα αδικήματα και τα πράξεις των ανηλίκων που συνδέονται και με άλλα εγκλήματα είναι και το πιστόλι δυστυχώς είναι λιγότερες περιπτώσεις ανηλίκων αλλά είναι υπαρκτές. Ένα χαρακτηριστικό των ομάδων είναι η ομερτά, δεν μιλάει κανένας από τα μέλη και το δεύτερο στοιχείο είναι όσοι είναι αυτόπτες μάρτυρες ενήλικοι ή ανήλικοι φοβούνται πραγματικά διότι θα έχουν αντίποινα και επιθέσεις να δώσουν στοιχεία στην αστυνομία».

Καταγράφουν και βίντεο με μπλόκα αστυνομικών, με επιθέσεις σε μαθητές, καταγράφεται ανήλικος να παίρνει φόρα και να δίνει γροθιά σε ένα αγόρι, βραδινές ώρες, πιθανότατα στο προαύλιο κάποιου σχολείου.

Στόχος των αιματηρών συμπλοκών μεταξύ παιδιών απο 13 έως 17 ετών, από διαφορετικές περιοχές, είναι κυρίως η επίδειξη δύναμης. Σύμφωνα με στοιχεία από την Αστυνομία το 2018 συνελήφθησαν 54 ανήλικοι δράστες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, το 2019–> 84 και το 2020 –>56 .

Αντίστοιχα για παραβάσεις περί οπλών συνελήφθησαν το 2018 71 ανήλικοι, το 2019 80, και το 2020 82.

Από την αστυνομία έχουν χαρτογραφηθεί συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες δρουν οι συμμορίες των ανηλίκων όπως Ζωγράφου, Βύρωνας, Καισαριανή.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.