ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εμβόλιο για τον κορονοϊό θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους τον Μάιο

1 min read

Τα πρώτα αποτελέσματα για την ανοσογονικότητα και την ασφάλεια από τις δοκιμές του εμβολίου αναμένονται περίπου τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η Novavax.

Νέο εμβόλιο για τον κορονοϊό αναμένεται να δοκιμαστεί σε ανθρώπους στα μέσα Μαΐου όπως ανακοίνωσε η βιομηχανία σκευασμάτων βιοτεχνολογίας Novavax Inc. 

Η εταιρεία με έδρα το Μέριλαντ ανακοίνωσε πως το υποβοηθητικό ανοσοενισχυτικό της σκεύασμα Matrix-M μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το υποψήφιο εμβόλιό της NVX-CoV2373 για να ενισχύσει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα ανοσοενισχυτικά χρησιμοποιούνται κυρίως για να διευκολύνουν τα εμβόλια να προκαλέσουν μία ισχυρότερη ανοσοποιητική αντίδραση. Μεταξύ των αντιδράσεων είναι η παραγωγή αντισωμάτων καθώς και η μεγαλύτερη διάρκεια προστασίας από εισβολή ιών και βακτηρίων. 

Η Novavax ανακοίνωσε πως τα πρώτα αποτελέσματα για την ανοσογονικότητα και την ασφάλεια από τις δοκιμές του εμβολίου αναμένονται περίπου τον Ιούλιο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στην κούρσα του εμβολίου δεκάδες φαρμακευτικές

Δεκάδες άλλες φαρμακοβιομηχανίες έχουν μπει στην κούρσα για την ανάπτυξη ενός επαρκούς εμβολίου ή αποτελεσματικών αντιϊκών φαρμάκων, ενάντια στον νέο κορονοϊό.

Τον Απρίλιο αναμένονται τα αποτελέσματα ενός πολυαναμενόμενου αντιϊκού σκευάσματος της εταιρείας Gilead Sciences Inc, όπως επίσης και των ήδη αδειοδοτημένων προϊόντων των Roche Holding και Regeneron Pharmaceuticals Inc .

Δημοσίευση στα Social Media