ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ακριβά θα πληρώσουν εργοδότες ψευδείς βεβαιώσεις μετακίνησης: Πρόστιμο 10.500 ευρώ

1 min read

Στις μετακινήσεις πολιτών με βεβαιώσεις τύπου Α εγροδότη, δηλαδή επιχειρήσεων σε άτομα που δεν απασχολούνται σε αυτές, αναφέρθηκε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Οπως είπε ο Ν. Χαρδαλιάς, σε περίπτωση ελέγχου που διαπιστωθεί ψευδής βεβαίωση τύπου Α, στον εργοδότη θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις περί ανασφάλιστου εργαζόμενου, δλδ πρόστιμο 10.500 ευρώ και σε αυτόν που έχει την βεβαίωση οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Ο ίδιος κάλεσε όλες τις εταιρίες να ελέγξουν ξανά τις βεβαιώσεις τύπου Α και να αποσύρουν όσες έχουν διατεθεί σε εργαζομένους οι συμβάσεις εργασίας των οποίων έχουν ανασταλλεί και να το πράξουν άμεσα εντός 24 ωρών.

Παράλληλα τόνισε, πως όσοι θελήσουν να φύγουν προς τον τόπον μόνιμης κατοικίας τους, με άδεια, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μείνουν εκεί μέχρι να λήξουν τα περιοριστικά μέτρα.

«Οσοι κάνουν χρήση της αδείας τους και μετακινηθούν στην μόνιμη κατοικία τους για το Πάσχα, δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής στην εργασία τους, καθώς η βεβαίωση εργοδότη, αφορά αποκλειστικά και μόνο την κίνηση εντός νομού εργασίας και τις ώρες εργασίας. Αρα να γνωρίζουν, οσοι επιλέξουν να φύγουν, οτι με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.