Κυ. Νοέ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εμμονή Πακιστάν για ανατ. Μεσόγειο: Σκάφος με βλήματα cruise σε ασκήσεις με το τουρκικό Ναυτικό

1 min read

Δεν σταματούν οι Τούρκοι να πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις με το Πακιστάν. Το τελευταίο στέλνει πλοία στην ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή που απέχει από το έδαφός του  τουλάχιστον 3.500 χλμ!

Η εμμονή του Πακιστάν να στέλνει πλοία στην ανατολική Μεσόγειο μόνο τυχαία δεν είναι: Η Τουρκία θέλει να διαμορφώσει  ένα ισλαμικό στρατιωτικό «άξονα» μεταξύ Άγκυρας-Μπακού και  Ισλαμαμπάντ όπου μαζί με το Τουρκμενιστάν θα ελέγχει όλη την περιοχή από την Κασπία μέχρι και την Αραβική Θάλασσα και πιο πέρα.

Αυτή τη φορά η άσκηση ονομάζεται  Turgutreis-5 και σε αυτή μετέχουν τέσσερα πλοία: Τα τουρκικά TCG Kınalıada, TCG Atak και  TCG Bora και το Πακιστάν μια από τις τελευταίες του φρεγάτες την PNS Zulfiquar (F251) εκτοπίσματος 3.144 τόνων και μήκους 123 μέτρων.

Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο  σκάφος. Το κινεζικής ναυπήγησης πλοίο φέρει, μεταξύ άλλων,  οκτώ κινεζικά  βλήματα cruise τύπου Zabr, 8 κινεζικά βλήματα κατά σκαφών επιφανείας C-802 και ένα οκταπλό εκτοξευτή αντιαεροπορικών πυραύλων FM-90N, επίσης κινεζικής κατασκευής.

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.