ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Εκτέλεση» των Ελλήνων λόγω της νέας αποτυχίας της κυβέρνησης: Αυτά είναι όλα τα μέτρα «ασφυξίας»

1 min read

Νέα ασφυκτικά μέτρα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών αποφάσισε η κυβέρνηση, υπό τον μανδύα της «επιτροπής των ειδικών», με το ουσιαστικό κλείσιμο εκ νέου της αγοράς (μόνο το «ανέκδοτο» του clickaway παρέμεινε) και την είσοδο στις «κόκκινες» περιοχές ολόκληρων πόλεων και την παραδοχή ότι όλα τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής, έχουν αποτύχει.

Και όμως επιμένουν πάλι στα ίδια μέτρα ή σε ακόμα σκληρότερα, καταδικάζοντας σε αργό θάνατο, εμπόριο, εστίαση, την ζωή των Ελλήνων, γενικά και δεν εξηγεί κανένας γιατί συμβαίνει αυτό, αφού τα στοιχεία δεν δικαιολογούν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, από το Υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων μέτρων τα οποία τίθεται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο (06/02) στις 06.00 και θα ισχύουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Αυτά είναι:

  –  Κάθε Σάββατο και Κυριακή η απαγορεύεται η μετακίνηση των Ελλήνων. Θα γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

  –  Παραμένει η αναστολή λειτουργίας των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία. Αλλά κλείνουν την πόρτα στα Πανεπιστήμια στο 30% των μαθητών της Γ’Λυκείου με το νομοσχέδιο της Κεραμέως.

  –  Απαγόρευση της λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων. Παραμένει η μέθοδος της παράδοσης εκτός και μόνο.

   – Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις κόκκινες περιοχές, κλείνουν

  –  Το λιανεμπόριο κλείνει και θα λειτουργεί όποιος θέλει και αντέχει από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο με cklickaway. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.

 –  Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

  – Κλείνουν οι λαϊκές αγορές τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

   – Παραμένουν ουσιαστικά κλειστές οι εκκλησίες.

    Τα μέτρα αυτά ισχύουν από αύριο το πρωί στις 6 και ως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

    Οι τρεις αυτές περιοχές, Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς και οι πέντε περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, ήτοι Πάτρα, Χαλκίδα, Μύκονος, Σαντορίνη και Άγιος Νικόλαος παραμένουν σε καθεστώς καθημερινής επιδημιολογικής παρατήρησης και η εξέλιξη της πανδημίας θα αξιολογείται καθημερινά, σε τακτικές τεχνικές συσκέψεις και σε συνάρτηση τόσο των καθημερινών επιδημιολογικών δεδομένων όσο και των αποτελεσμάτων των ιχνηλατήσεων των κρουσμάτων και των στενών τους επαφών.


Περαιτέρω μέτρα ανακοινώνει αυτή την στιγμή η κυβέρνηση τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει καταλήξει στην απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα στις κόκκινες περιοχές ενώ διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους λοιμωξιολόγους για το αν θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία, ενώ σημαντικό σημείο τριβής παραμένει το λιανεμπόριο και μάλλον οδηγούμαστε σε κλείσιμο των καταστημάτων στο Σαββατοκύριακο.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε πως τα δημοτικά και τα γυμνάσια θα παραμείνουν ανοιχτά.

Παράλληλα η κα. Παπαευαγγέλου τόνισε πως γειτονιές της Αττικής υπάρχουν περίπου 4.400 περίπου ενεργά κρούσματα, μία αύξηση 60% μετά την εφαρμογή του μερικού lockdown.

Ρέθυμνο, Πιερία, Ημαθία, Ανδραβίδα, Τέμπη, προστίθενται στις «κόκκινες» περιοχές. Σαντορίνη, Μύκονος, Πάτρα, Χαλκίδα, Άγιος Νικόλαος Λασηθίου, αναστέλλεται η λειτουργία λιανεμπορίου, δικαστηρίων, εκκλησιών, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, η οικοδομική δραστηριότητα κλπ.

Δείτε το live:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.