ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΜΑ: «Πιθανώς συνδέεται το εμβόλιο της AstraZeneca με τα θρομβοεμβολικά περιστατικά»

1 min read

Σε μία συνέντευξη Τύπου και μία ανακοίνωση-«ράπισμα» για ελληνική κυβέρνηση και AstraZeneca προχώρησε Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) πριν από λίγα λεπτά, όπου παραδέχθηκε πως πιθανώς υπάρχει σύνδεση μεταξύ των περιστατικών θρομβώσεων και του εμβολίου της AstraZeneca. 

Μία σειρά από χώρες όπως η Γερμανία και ο Καναδάς έχουν περιορίσει τους εμβολιασμούς με AstraZeneca στις μικρότερες ηλικίες, αλλά η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη παρόλο που συμβαίνουν ύποπτα περιστατικά, όπως στο Ίλιον και τη Σύρο. 

Σύμφωνα με την διευθύντρια του ΕΜΑ Έμερ Κούκε, μέχρι στιγμής έχουν παρατηρηθεί μέχρι τις 22 Μαρτίου 62 θρομβοεμβολικά περιστατικά στην Eυρωπαϊκή Οικονομική Περιοχή (ΕΕ – Ισλανδία, Λιχτενστάιν & Νορβηγία) , αλλά χωρίς να προσμετρούνται τα τουλάχιστον 30 που συνέβησαν στη Γερμανία τις τελευταίες ημέρες. 

Μάλιστα ο οργανισμός δήλωσε πως θα προχωρήσει σε νέες εκτιμήσεις την επόμενη εβδομάδα (6-9 Απριλίου) για τη σχέση του εμβολίου με τις θρομβώσεις, η οποία είναι «πιθανή» αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί και συνεχίζει να ερευνάται. 

Μάλιστα ο ΕΜΑ συνέκρινε και τα περιστατικά θρόμβωσης σε σχέση με τα άλλα εμβόλια και στο εμβόλιο της Moderna το οποίο η κυβέρνηση χάρισε 2 εκατ. δόσεις στο Βερολίνο δεν είχε σημειωθεί ούτε ένα! 

Δημοσίευση στα Social Media