ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Eισήγηση αμερικανών Γερουσιαστών: ”Να στείλουμε F-35 & άλλα οπλικά συστήματα στην Ελλάδα”!

1 min read

Σε μία κίνηση-”βόμβα” προχωρούν οι σημαντικότεροι γερουσιαστές των ΗΠΑ, Bob Menendez (D-N.J.), ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, μαζί με τον γερουσιαστή Marco Rubio (R-Fla.). 

Η νέα νομοθεσία, θα ενισχύσει την αμυντική εταιρική σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα. Η διμερής νομοθεσία ενισχύει την υποστήριξη του ελληνικού στρατιωτικού εκσυγχρονισμού, εγκρίνοντας νέες μεταφορές αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού και προωθώντας την αυξημένη πολυμερή δέσμευση μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ως αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η 200η επέτειος της ελληνικής ανεξαρτησίας μας θυμίζει τη μακρά ιστορία της συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας που βασίζεται στην κοινή μας δέσμευση για δημοκρατικές αξίες και πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε αυτήν τη συνεργασία τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο πρόεδρος Menendez. 

Για να διασφαλιστεί ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα παραμείνει ασφαλής, οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν την αμυντική τους σχέση με την Ελλάδα υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της Ελλάδας για εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της. Αυτή η νομοθεσία επιδιώκει να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας προκειμένου να προωθήσει τις κοινές μας αξίες, να προωθήσει τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και να υποστηρίξει μια ασφαλή Ανατολική Μεσόγειο για τα επόμενα χρόνια.

Αυτή η διμερής νομοθεσία θα συνεχίσει να ενισχύει την αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα, έναν πολύτιμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ“, δήλωσε ο γερουσιαστής Ρούμπιο. ”Με την επέκταση της Εξωτερικής Στρατιωτικής Βοήθειας προς την Ελλάδα και τη δημιουργία διακοινοβουλευτικής εταιρικής σχέσης με δημοκρατικές χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή η νομοθεσία επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευσή μας προς την περιοχή σε μια εποχή που οι κακοί παράγοντες προσπαθούν να υπονομεύσουν τη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα”.


Υποστήριξη του Ελληνικού Στρατιωτικού Εκσυγχρονισμού:
 

  • Εξουσιοδοτεί 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως στη Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) για την Ελλάδα 
  • Εκφράζει την αίσθηση του Κογκρέσου ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να παρέχουν άμεσα δάνεια στην Ελλάδα για την προμήθεια αμυντικών συστημάτων
  • Μεταφορά Αμερικανικού Στρατιωτικού Εξοπλισμού στην Ελλάδα
  • Εξουσιοδοτεί την ταχεία παράδοση αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα
  • Απαιτεί από τον Υπουργό Άμυνας, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Εξωτερικών, να υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο σχετικά με τις αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας και τον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδιώξουν να αντιμετωπίσουν τέτοιες ανάγκες μέσω αμυντικού εξοπλισμού στην Ελλάδα
  • Κοινοβουλευτική συμμετοχή στο πλαίσιο 3 + 1:Εξουσιοδοτεί τη συγκρότηση διακοινοβουλευτικής ομάδας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών για να χρησιμεύσει ως νομοθετικό στοιχείο της διαδικασίας 3 + 1 που ξεκίνησε μεταξύ των κυβερνήσεων τον Μάρτιο του 2019

Δημοσίευση στα Social Media