ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
9 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δυνάμεις Χαφτάρ: Οι Τούρκοι εισβολείς διαδίδουν φήμες για χρήση χημικών – Θέλουν αφορμή για αεροπορικές επιθέσεις

1 min read

Φήμες ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ χρησιμοποιούν τοξικά αέρια εναντίον των ένοπλων ομάδων και των μισθοφόρων των Τούρκων καταγγέλλει ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, ότι διαδίδουν τουρκόφιλες ιστοσελίδες, ως μια προσπάθεια ώστε η Τουρκία να βρει αφορμή για επίθεση κατά των δυνάμεων του Χαφτάρ.

Η γενική διοίκηση  του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ανακοίνωσε ότι ανέλυσε τους στόχους που έχουν αυτές οι κακόβουλες φήμες και κατέστησε σαφές ότι οι τρομοκρατικές συμμορίες αναζητούν ένα επιχείρημα για να πείσουν την κοινή γνώμη να επιτρέψει την τουρκική Αεροπορία να χρησιμοποιήσει τοξικά αέρια για να στοχεύσει τις θέσεις των ένοπλων δυνάμεων.

Επιπλέον, αναφέρει το λιβυκό δημοσίευμα, ζήτησε από όλους όσοι εμπλέκονται στην κρίση της Λιβύης και την αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) να παρακολουθούν στενά αυτό το ζήτημα, τονίζοντας ότι ο στρατός είναι έτοιμος να διεξαγάγει διεθνή έρευνα επί του θέματος.

«Τέτοιες φήμες και ψέματα χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως από την Τουρκία στη Συρία για να κατηγορήσουν τον αραβικό στρατό της Συρίας και να επιτρέψουν στη διεθνή κοινότητα να καλύψει την τουρκική κακόβουλη επέμβαση σε αραβικά ζητήματα», σημείωσε η Γενική Διοίκηση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.