ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δήλωση-Σοκ Ενώπιον Τούρκου πρέσβη του Ν.Δένδια  «Δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Αιγαίο»! βίντεο

1 min read

Μια δήλωση-σοκ έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενώπιον του Τούρκου πρεσβευτή στο Όσλο, καθώς επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Αιγαίο. 

Μπορεί το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου να μετέδωσε με πηχυαίους τίτλους την αντιπαράθεση που είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τον Τούρκο πρέσβη, όμως πουθενά δεν μεταδόθηκε η δήλωση για τις έρευνες στο Αιγαίο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ήταν σαφής: Δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αιγαίο! 

Όπως είπε, ακόμα και αν υπάρχει (σ.σ. είπε μάλιστα πως δεν ξέρουμε ότι υπάρχει), το κόστος εξόρυξης και ο χρόνος που θα απαιτηθεί κάνουν το εγχείρημα αμφίβολο.

Ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για μία νέα εποχή μακριά από τους υδρογονάνθρακες ενώ σημείωσε πως ο παράδεισος του Αιγαίου δεν υπάρχει διάθεση να μετατραπεί σε Κόλπο του Μεξικού.

Εν ολίγοις υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για φυσικό αέριο και για πετρέλαιο, αφού η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους Γερμανούς για ανεμογεννήτριες, αλλά και ότι δεν θέλουμε να χαλάσουμε τον πλούτο του Αιγαίου για να έρχονται οι τουρίστες. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.