ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δίκη Χρυσής Αυγής -Συνήγορος Μπούκουρα Η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει είναι να φτιάχνει πεϊνιρλί και τυρόπιτες Τι ζήτησε η Ζαρούλια

1 min read

Συνεχίζεται από τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η διαδικασία των αιτημάτων των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής για αναστολές.

Της Άννας Κανδύλη

Παρόντες και σήμερα στο δικαστήριο οι δυο καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της ΧΑ Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιάννη και Κων. Παπαδόπουλο κατά την αγόρευσή του για το θέμα της αναστολής είπε: «Πώς είναι δυνατόν αλλοδαποί  με μεγαλύτερη ποινή να τους δίνεται  αναστολή; Εδώ έχουμε δυο Έλληνες με επτά  χρόνια…». 

Και πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».

«Η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει ο Στάθης Μπούκουρας είναι να φτιάχνει πεϊνιρλί και τυρόπιτες. Ήρθαν 13 άνθρωποι από την τοπική κοινωνία να σας μιλήσουν για αυτόν, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Αργολίδας» είπε η συνήγορος του ζητώντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του.

Η συνήγορος που εκπροσωπεί και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο ανέφερε πως και οι δύο έχουν σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και πρέπει να μείνουν εκτός φυλακής.

Επισήμανε, επιπλέον, ότι έχουν αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή και δεν είναι ούτε επικίνδυνοι, ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων.

Για ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστεί αν οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς είναι 75 ετών, έκανε λόγο η υπεράσπιση του καταδικασθέντα Μιχ. Αρβανίτη.

Στο δικαστήριο βρίσκεται και ο καταδικασθέντας Ηλίας Κασιδιάρης.

Να μείνει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο ζήτησε και η Ελένη Ζαρούλια. 

Όπως είπε ο συνήγορός της, η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου, έμεινε σε κατ οίκον περιορισμό από το 2013 με μόνη δυνατότητα να πηγαίνει στον προφυλακισμένο σύζυγο της και στο φαρμακείο. Αργότερα της επιβλήθηκε ο όρος της εμφάνισης στο τμήμα τρεις φορές το μήνα. «Έχει θέσει τον εαυτό της στη διάθεση των αρχών με όρους που δεν έχω δει ούτε στους πιο σκληρούς ποινικούς» ανέφερε η υπεράσπιση της Ε. Ζαρούλια και προσέθεσε: «Αν δεν χορηγήσετε αναστολή προκαλείται βλάβη στα δικαιώματα ενός κατηγορούμενου που πρέπει να φτάσει στο Εφετείο μακριά από κραυγές από αυτούς που θα ήθελαν να μην έχουν ούτε το δικαίωμα για έφεση… Ζητούν να μην τύχουν και του τελευταίου δικαιώματος το οποίο απολαμβάνει και κάθε μη Έλληνας καταδικασθείς»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.