ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μάτι Απολογείται για τη φονική πυρκαγιά η Ρένα Δούρου

1 min read

Ενώπιον του ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι αναμένεται να βρεθεί σήμερα η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προκειμένου να απολογηθεί επί όσων της καταλογίζονται για την τραγική κατάληξη της φωτιάς, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ηκ. Δούρου είναι μεταξύ των 20 κατηγορουμένων στη δικογραφία που έχει σχηματίσει ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, στελεχών της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, οι οποίοι είναι υπόλογοι για τα αδικήματα, σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, του εμπρησμού από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικών βλαβών κατά συρροή, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Η κ. Δούρου αντικρούει το κατηγορητήριο του ανακριτή και υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ευθύνη για το τραγικό αποτέλεσμα της φωτιάς και πως η ίδια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έπραξε όσα έπρεπε. Στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων που είχε δώσει στους εισαγγελείς που διενέργησαν προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά στην Ανατολική Αττική, η πρώην περιφερειάρχης επέρριπτε ευθύνες στην Πυροσβεστική τόσο για την αρχική αντιμετώπιση του φαινομένου όσο και για μετέπειτα κινήσεις που έγιναν

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.