ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Ασπροπύργου: “Είμαστε Έλληνες και όχι άτομα ρωσικής καταγωγής”

1 min read

Την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Το Βήμα εκφράζει με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ασπροπύργου και τη δημοτική Αρχή ο τοπικός Σύλλογος Ποντίων «Οι Ακρίτες του Πόντου». Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου και αφορούσε το lockdown στη Δυτική Αττική, υπάρχει αναφορά σε «άτομα ρωσικής καταγωγής» που κατοικούν στον Ασπρόπυργο, και τα οποία, μαζί με τους Ρομά, ευθύνονταν για τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

Μάλιστα, η εκτίμηση αυτή αποδίδεται σε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η περιγραφή, όπως επισημαίνει το σωματείο, είναι καταφανώς ψευδής, σπέρνει τη διχόνοια στην τοπική κοινωνία και καλλιεργεί το ρατσισμό, καθώς στη βορειοδυτική πλευρά του δήμου κατοικούν άτομα ποντιακής καταγωγής, παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Αυτό που ζητείται από τον δήμαρχο –με τον οποίο υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία– είναι να πάρει θέση. Επίσης, στην επιστολή τίθεται το ερώτημα ποιο είναι το στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έκανε τη σχετική δήλωση, αλλά και ποιους αποκαλεί «ρωσικής καταγωγής».

  • Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την επιστολή που εστάλη στις 28 Δεκεμβρίου.

pontos-news.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.