ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Bayraktar ”μια ανάσα” από τα ρωσικά σύνορα – Ομάδες ηλεκτρονικού πολέμου στέλνει η Μόσχα

1 min read

Δράση τουρκικών drone στην Α.Ουκρανία φέρνει ρωσική αντίδραση με μετακίνηση ειδικών μονάδων υπό μορφής ασκήσεως στα ουκρανικά σύνορα

Φουντώνουν τα σενάρια σχετικά με μια αναμέτρηση ρωσόφωνων και Ουκρανών στην περιοχή του Ντονέτσκ.
   
Πάνω από 50 ρωσικές τακτικές ομάδες επιπέδου τάγματος, έχουν σταλεί στην περιοχή των ρωσο-ουκρανικών συνόρων, ουσιαστικά για να καταπολεμήσουν εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στη νότια Ρωσία, με την μορφή στρατιωτικών ασκήσεων.

Οι μονάδες αυτές της Νότιας στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, έχουν αποκλειστικό ρόλο την αναχαίτηση μαζικών επιθέσεων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, από κοινού με μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου κατά την διάρκεια ειδικών ασκήσεων, ανέφερε το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με ITAR-TASS, οι ρωσικές ασκήσεις περιλαμβάνουν 50 ειδικούς σχηματισμούς που αριθμούν 15.000 άτομα.

Αυτές οι δυνάμεις θα υλοποιήσουν επιχειρήσεις αναχαίτισης επιθέσεων κορεσμού από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα  σε συνεργασία με μονάδες αεράμυνας και τις μηχανοκίνητες δυνάμεις πεζικού. 

Αδιαπέραστη η ρωσική αεράμυνα στην Κριμαία προκαλεί τρόμο στους Ουκρανούς 

Η ρωσική αεροπορική άμυνα στην Κριμαία μέσω του εκπροσώπου της, δηλώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να εντοπίσει και να εξουδετερώσει εφόσον απαιτηθεί τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 που προσπαθούν να παραβιάσουν τα ρωσικά σύνορα.

Η ουκρανική πλευρά φέρεται να αναγνώρισε το γεγονός ότι είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά τα τουρκικά Bayraktar TB2 εναντίον των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που αναπτύχθηκαν στην Κριμαία.

Πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα εμφανίστηκαν, όταν οι τουρκικά drone πλησίασαν αρκετές φορές τα ρωσικά σύνορα, και εντοπίστηκαν αμέσως από  τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, τα οποία ήταν έτοιμα να τα καταρρίψουν σε περίπτωση παραβίασης των συνόρων του εναέριου χώρου της Κριμαίας.

Επιπλέον, τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα δεν είναι ικανά να πετάξουν σε περιοχή A2AD, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα, οποιοδήποτε ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας θα κατέστρεφε εύκολα ένα τέτοιο drone από ασφαλή απόσταση.

Μεταξύ άλλων, Ρώσοι ειδικοί εφιστούν επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι τα τουρκικά Bayraktar TB2 αποδείχθηκαν εντελώς άχρηστα ενάντια σε ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, αφού τουλάχιστον 12 τουρκικά UAV καταστράφηκαν σε Συρία και Λιβύη.

«Όσο κι αν η Τουρκία επαινεί τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της, είναι εντελώς άχρηστα ενάντια στα ρωσικά όπλα, και που αποδείχθηκε  τόσο στην Συρία όσο και στην Λιβύη», τονίζει Ρώσος ειδικός. 

Όλα δείχνουν ότι οι Ρώσοι παίρνουν σαφέστατα τα μέτρα τους στο ζήτημα της αντιμετωπίσεις ουκρανικών drone, στην Α.Ουκρανία και την Κριμαία.   

Τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην Ουκρανία 

Όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα το πρωί, ουκρανικά πυραυλικά συστήματα RK-360MTS “Neptune” φέρονται να  αναπτύχθηκαν απέναντι από τις δυνάμεις των ρωσόφωνων, ως μία ακόμη ένδειξη πιθανών πολεμικών επιχειρήσεων.

Παρόλο που οι ουκρανικοί πύραυλοι προορίζονται για θαλάσσιους στόχους, σε αυτήν την περίπτωση, αυτά τα πυραυλικά συγκροτήματα υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για χερσαίες επιθέσεις σε Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι τα Ουκρανικά στρατεύματα παρέλαβαν επίσης μια μεγάλη παρτίδα μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους σε  50 Bayraktar-2B, τα οποία θα χειριστούν ειδικοί από την Τουρκία και το Κατάρ σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Δημοσίευση στα Social Media