ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτοκίνητα από 300 ευρώ: Δείτε τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές

1 min read

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δημοπρασία οχημάτων από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού – ΔΔΔΥ (πρώην ΟΔΔΥ).

Συγκεκριμένα, στις 12/12/2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. θα διεξαχθεί στην αίθουσα δημοπρασιών του Τελωνείου Λάρισας (Φαρσάλων 21, 1ος όροφος) προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την εκποίηση τροχοφόρων για κυκλοφορία, οχημάτων άνω των 3,5 τόνων για διάλυση, οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) και δικύκλων για διάλυση.

Πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού του Τελωνείου Λάρισας (Φαρσάλων 21, ισόγειο) στο τηλέφωνο 2413511706 από 10:00 π.μ. μέχρι 12:00 μ.μ.

Παρατηρήσεις

Για τα προς κυκλοφορία οχήματα η εγγύηση είναι 300 ευρώ, οι δε προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης η μία από την άλλη κατά 50 ευρώ τουλάχιστον.

Για τα προς Ο.Τ.Κ.Ζ. και διάλυση, εκτός δικύκλων, οχήματα η εγγύηση συμμετοχής είναι 100 ευρώ, οι δε προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης η μία από την άλλη κατά 20 ευρώ τουλάχιστον.

Για τα προς διάλυση δίκυκλα οχήματα η εγγύηση συμμετοχής είναι 50 ευρώ, οι δε προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης η μία από την άλλη κατά 20 ευρώ τουλάχιστον.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να φέρουν την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον Α.Φ.Μ., την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και την ιδιότητά τους.

Το 20% της τιμής κατακύρωσης (προκαταβολή) καταβάλλεται αμέσως μόλις τελειώσει η πλειοδοσία για κάθε όχημα και μετά την υπογραφή του πρακτικού ανακηρύξεως πλειοδότη.

Η έκπτωση όταν η πληρωμή γίνεται τοις μετρητοίς ορίζεται σε 30% στο σύνολο της προσφερόμενης τιμής.

Τα δημοπρατούμενα οχήματα είναι μεταχειρισμένα, με ζημιέςφθορές και ελλείψεις και χρήζουν επισκευής πριν κυκλοφορήσουν.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν μαζί με τεχνικούς της επιλογής τους πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών, ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους.

Η εξέταση περιλαμβάνει ό,τι κριθεί αναγκαίο, χωρίς τη χρήση εργαλειών ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα. Επίσης, πολλά στοιχεία τους, όπως έτος κατασκευής, κυβισμός, τύπος κλπ. ελήφθησαν και από τις εξωτερικές ενδείξεις τους προς καλύτερη ενημέρωση του αγοραστικού κοινού, κατόπιν αυτού οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων αυτών. Η Υπηρεσία μας για τα στοιχεία αυτά καθώς και τυχόν κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις δεν γίνονται δεκτές.

Για τη θέση του οχήματος σε κυκλοφορία ο αγοραστής υποχρεούται με δική του ευθύνη και δαπάνες να ολοκληρώσει τις διαδικασίες καταβολής του τέλους ταξινόμησης, την έκδοση νέων πινακίδων και την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πριν λάβουν μέρος στις δημοπρασίες πρέπει να ενημερώνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών για τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις ως προς την ταξινόμηση, το είδος του καυσίμου, τον τόπο ταξινόμησης τα όρια εκπομπής καυσίμων κλπ και των οποίων άγνοια δεν μπορούν να επικαλεστούν μετά την αγορά των οχημάτων.

Τα νομικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες δια του νόμιμου εκπροσώπου τους ή με πληρεξούσιο οριζόμενο από συμβολαιογράφο για τα οχήματα προς κυκλοφορία ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο για τα υπόλοιπα οχήματα. Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να προσκομίσουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα της εταιρείας (επικυρωμένο αντίγραφο της συστατικής πράξης-καταστατικό,ΦΕΚ δημοσίευσης του καταστατικού, πρόσφατο πιστοποιητικό μεταβολών από το οικείο Πρωτοδικείο και ΓΕΜΗ με τα αντίστοιχα ΦΕΚ αυτών.

Δικαίωμα συμμετοχής στις δημοπρασίες των Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) όπως χαρακτηρίζονται από το Π.δ. 116/2004 και τα οποία δημοπρατούνται είτε το καθένα χωριστά είτε ομαδικά έχουν μόνο φορείς αδειοδοτημένοι από την Ε.Ο.Ε.

Δικαίωμα συμμετοχής για τα οχήματα προς διάλυση που δημοπρατούνται είτε το καθένα χωριστά είτε ομαδικά , έχουν εκτός από φορείς αδειοδοτημένους από την Ε.Ο.Ε. και όσοι ασκούν δραστηριότητα συναφή με την διαχείριση των οχημάτων αυτών, η άδεια λειτουργίας της οποίας προϋποθέτει την έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (Α.Ε.Π.Ο.) ή Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.), χωρίς απαραίτητα να έχουν υποχρέωση συμμετοχής σε συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.

Οι ενδιαφερόμενοι πλειοδότες αγοραστές για τα προς ΟΤΚΖ και διάλυση οχήματα προκειμένου να λάβουν μέρος στην δημοπράτηση αυτών θα πρέπει να υποβάλλουν τα έγγραφα αδειοδότησης και πιστοποίησης τους στην Υπηρεσία μας προς εξέταση τουλάχιστον 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας.

Οι αγοραστές των Ο.Τ.Κ.Ζ και των οχημάτων για διάλυση, κατά τον διακανονισμό υποχρεούνται επιπλέον να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι τα αγοραζόμενα οχήματα θα διαλυθούν και δεν θα τεθούν σε κυκλοφορία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.