ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτά είναι τα σημεία που θα τρυπήσει το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih

1 min read

Στο λιμάνι της Αττάλειας έφτασε χτες 4 Μαΐου το τουρκικό πλωτό τρυπάνι «Fatih» (Πορθητής), με σκοπό την πραγματοποίηση γεωτρήσεων στους στόχους «Αλάνια 1» και «Φοινίκη 1» αξιοποιώντας στοιχεία που προέρχονται από παλαιότερες σεισμογραφικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2013 και 2016.

Τα στοιχεία των ερευνών είχαν επεξεργαστεί από την νορβηγική εταιρεία Polarcus η οποία ακολούθως τα παρέδωσε στην τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου TPAO.

 

 

Οι δύο στόχοι «Αλάνια 1» και «Φοινίκη 1» προσδιορίστηκαν μετά την πραγματοποίηση δισδιάστατων και τρισδιάστατων σεισμογραφικών στο πλαίσιο υλοποίησης των ερευνητικών έργων «FINIKE MAZ 3D Project» και «MERSIN 3D Project».

Η πρώτη γεώτρηση του «Fatih» θα πραγματοποιηθεί στο στόχο «Αλάνια 1» ο οποίος βρίσκεται ανοικτά του Κόλπου της Αττάλειας σε περιοχή προς τα ανατολικά, σε απόσταση 100 χλμ από το Κυπριακό ακρωτήριο Ακάμα, μεταξύ του τουρκικού παραθαλάσσιου θερέτρου Αλάνια και του ακρωτηρίου Ακαμά.

 

 

Ο συγκεκριμένος στόχος εκτιμάται ότι βρίσκεται στα όρια της μέσης γραμμής μεταξύ της πόλης Αλάνια και του ακρωτηρίου Ακάμα. Σημειώνεται ότι η απόσταση μεταξύ της τουρκικής πόλης Αλάνια και του ακρωτηρίου Ακάμα είναι 160 χλμ.

Η δεύτερη γεώτρηση του «Fatih» θα πραγματοποιηθεί στο στόχο «Φοινίκη 1» ο οποίος βρίσκεται ανοικτά του κόλπου Αττάλειας  σε απόσταση 50 χλμ από το Καστελλόριζο.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.