ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυστρία: Απολύθηκαν 4 Τούρκοι οδηγοί λεωφορείου επειδή έκαναν το σήμα των «γκρίζων λύκων»

1 min read

Στην απόλυση 4 Τούρκων οδηγών λεωφορείων που σχημάτισαν το σήμα των «γκρίζων λύκων» προχώρησε ο δήμος της Βιέννης, όπως επιβεβαίωσε συγκοινωνιακός οργανισμός της πρωτεύουσας της Αυστρίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Christoph Heshmatpour, εκπρόσωπος του οργανισμού, ανέφερε πως οι τέσσερις οδηγοί απολύθηκαν όταν καταγράφηκαν σε βίντεο να κάνουν το σήμα της εθνικιστικής οργάνωσης και να αστειεύονται στον σταθμό των λεωφορείων, με το σχετικό απόσπασμα να ανεβαίνει στα social media

Η αυστριακή κυβέρνηση απαγόρευσε διά νόμου τη συγκεκριμένη χειρονομία από τον Μάρτιο του 2019, αποκαλώντας την ως «εθνικιστικό σύμβολο».

Η χειρονομία των «γκρίζων λύκων» συνδέεται με το εθνικιστικό κόμμα MHP.

Η Τουρκία καταδίκασε την απόφαση επειδή «ζημιώνει τις διμερείς σχέσεις», όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Sabah, καλώντας τη Βιέννη να «εγκαταλείψει την αδιέξοδη πολιτική της που τροφοδοτεί τον λαϊκισμό».

Ο αυστριακός νόμος απαγορεύει τα σύμβολα που χρησιμοποιούν «εξτρεμιστικές» οργανώσεις και προβλέπει πρόστιμα μέχρι 10.000 ευρώ για τη χρήση τους, τη διανομή κονκάρδων και άλλων υλικών που περιέχουν τα συγκεκριμένα σύμβολα.

Δημοσίευση στα Social Media