ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τη διακοπή όλων των σχέσεων με ΗΠΑ – Ισραήλ ανακοίνωσε η Παλαιστίνη

1 min read

Τον διαχωρισμό όλων τον δεσμών της με την Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ για το Μεσανατολικό.

Ο Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι όλες οι διακρατικές επαφές συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την ασφάλεια, μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ, αφενός, και των Παλαιστινίων, αφετέρου, θα διακοπούν.

Αυτή η απόφαση έρχεται μετά τη δημοσίευση του σχεδίου ειρήνης που φέρει την ονομασία «συμφωνία του αιώνα» την οποία ο Αμπάς, θεωρεί ως απόρριψη όλων των συμφωνιών που είχαν επιτευχθεί προηγουμένως, καθώς και του διεθνούς δικαίου.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί τη «συμφωνία του αιώνα», όπως αυτή γνωστοποιήθηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 28 Ιανουαρίου.

Ο Αμπάς δήλωσε ότι η «συμφωνία του αιώνα» δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

«Δεν υπάρχει χώρος για ένα μέρος της αμερικανικής συμφωνίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο Αμπάς δήλωσε επίσης ότι έστειλε επίσημη ανακοίνωση στις ΗΠΑ λέγοντας ότι η παλαιστινιακή αρχή απορρίπτει το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για την επίλυση της ισραηλο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής αρχής πρόσθεσε ότι παρά τη μείωση των δεσμών και της αντίστασης ορισμένων παλαιστινιακών φατριών, εξακολουθεί να δεσμεύεται για την αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής.

Δημοσίευση στα Social Media