ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Οκτωβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ατύχημα με το F-16 στην Ανδραβίδα: Γιατί εγκατέλειψε το αεροσκάφος ο πιλότος

1 min read

Νέες πληροφορίες έγιναν γνωστές αναφορικά με το ατύχημα που σημειώθηκε στην Ανδραβίδα με το μαχητικό αεροσκάφος F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα ο χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας εγκατέλειψε, το αεροσκάφος F-16 κατά την προσγείωση του εντός του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, καθώς αντιλήφθηκε ότι το μαχητικό παρέκκλινε της πορείας του.

Να σημειωθεί πως το ατύχημα συνέβη στις 15:40 στην 117 Πτέρυγα Μάχης ενώπιον του προσωπικού της αεροπορικής βάσης.

Ο χειριστής είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ για προληπτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ο λόγος, για τον οποίο ο πιλότος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εγκαίρως και με επιτυχία το αεροσκάφος την ώρα που βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης. Επίσης, άγνωστο παραμένει αν το αεροσκάφος είχε προλάβει να τροχοδρομήσει στον διάδρομο της απογείωσης-προσγείωσης της αεροπορικής βάσης.

Ακολουθεί έρευνα για το ατύχημα

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης του ατυχήματος θα διερευνηθούν από την αρμόδια επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας. Το F-16 Block 52+ είχε απογειώθηκε από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα προκειμένου να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική άσκηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτελείς του Πενταγώνου, αναφερόμενοι στο ατύχημα, διακρίνουν κοινά χαρακτηριστικά με το δυστύχημα με το ελληνικό F-16 στην αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας το 2015. Από τη συντριβή του αεροσκάφους εντός της αεροπορικής βάσης είχαν χάσει τη ζωή τους δύο Έλληνες πιλότοι άλλοι οκτώ νατοϊκοί στρατιωτικοί.

Πηγή: onalert

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.