ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών

1 min read

Τους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών, οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν, βάζει στο στόχαστρο η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Το δεύτερο από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβλέπει ότι το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες μετά την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιλέγει τον έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό με την 3η δόση των ενήλικων, των άνω των 60 ετών. Κι αυτό γιατί όταν περάσουν 7 μήνες από τον πρώτο τους εμβολιασμό και δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση, τότε το πιστοποιητικό τους δεν θα ισχύει.

Δηλαδή δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά, σε κλειστούς χώρους, αφού το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα είναι άκυρο.

Μαζί με το πρώτο μέτρο για όλους τους ανεμβολίαστους ενήλικες οι οποίοι μπαίνουν σε lockdown, η ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού -στους ενήλικες- να εμβολιαστεί, είτε με την πρώτη και δεύτερη δόση είτε με την τρίτη – αναμνηστική δόση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.