ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
3 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αρμενία: Αγνοούμενοι 275 στρατιώτες που πολέμησαν στο Αρτσάχ

1 min read

Αρμενίας: Ο τρίτος πρόεδρος της Αρμενίας έκανε λόγο για πάνω από 1000 αγνοούμενους παρουσιάζοντας έγγραφο. Η απάντηση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η επιστροφή των αιχμαλώτων πολέμου είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα της προεκλογικής περιόδου στην Αρμενία. Πρόσφατα απελευθερώθηκαν 15 αιχμάλωτοι Αρμένιοι με αμερικανική παρέμβαση, κάτι που δημιούργησε μεγαλύτερες αντιδράσεις για τα ανταλλάγματα που έδωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ο οποίος, όπως σας ενημέρωσε σε σχετικό ρεπορτάζ το Infognomonpolitics.gr, παραχώρησε χάρτες με ναρκοθετημένες περιοχές στην περιφέρεια του Αγκντάμ.

Παρότι έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από τον πόλεμο των 44 ημερών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως αποκάλυψε η Εξεταστική Επιτροπή της Αρμενίας, 275 στρατιώτες παραμένουν αγνοούμενοι.

Η ανακοίνωση της επιτροπής ήρθε ως απάντηση των δηλώσεων του τρίτου προέδρου της Αρμενίας, Σερτζ Σαργκσιάν, ο οποίος δημοσίευσε «μυστικό έγγραφο», το οποίο έκανε λόγο για 1064 αγνοούμενους.

Η Επιτροπή εξέδωσε δήλωση σχετικά με τον αριθμό των αγνοουμένων, αφού ο τρίτος πρόεδρος Serzh Sargsyan δημοσίευσε αυτό που χαρακτήρισε ως “μυστικό έγγραφο”, σύμφωνα με το οποίο 1064 άνθρωποι φέρεται να εξακολουθούν να λείπουν μετά τις εχθροπραξίες.

“Στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας, ένα άτομο παύει να θεωρείται αγνοούμενο όταν, μετά από έρευνες και άλλες δικαστικές ενεργείες, προκύπτουν πραγματικές πληροφορίες σχετικά με το θάνατό του ή τον τόπο που κρατείται“, ανέφερε η Εξεταστική Επιτροπή.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υποστήριξε, ότι το “μυστικό έγγραφο” που δημοσίευσε ο Σαργκσιάν δεν είναι μυστικό. Και αυτό γιατί είναι από καιρό διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ασφαλιστικού ταμείου των στρατιωτικών. Σημείωσε συν τοις άλλοις, ότι δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο και ότι από τότε έχουν εντοπιστεί 700 θύματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.